pedro pico pop is er klaar voor

Daarnaast kan de bezoeker zich laten verrassen door allerlei kunstinstallaties, fantastische aankleding en een heleboel interactieve projecten. Formido Raalte is dit jaar hoofdsponsor van Pedro Pico Pop en maakt de opbouw van het terrein mogelijk.

“Het lege grasveld wordt omgetoverd tot een heus festivalparadijs”, vertelt Meike Vlierhuis namens de organisatie. AvierKoerier brengt levende schildersezels mee en bezoekers kunnen zich laten portretteren. Gradi Nitert maakt Mexicaanse skull maskers en Chiel uit Bokkel maakt een getekend verslag van alles wat er op het veld gaat gebeuren. Chantal de Wolde komt met levensgrote flamingo’s en cactussen. Daarnaast komen er nog een heleboel verrassingen bij. De bezoeker kan een wirwar van installaties en interactieve projecten verwachten.

Daarnaast is er een heleboel te beleven op het festivalterrein. Bij het Instabusje kan de bezoeker zijn Instagram-foto’s laten uitprinten en zo kan iedereen een leuk aandenken mee naar huis nemen. Liefhebbers kunnen zich laten scheren bij de Rock & Roll stage. De opbouw van het festivalterrein van Pedro Pico Pop wordt dit jaar gesponsord door Formido. Het opbouwteam van het festival timmert heel wat af en zorgt dat het terrein er piekfijn uit gaat zien. “We gaan er iets moois van maken. Het nieuwe terrein zorgt voor een extra uitdaging. De opbouw is al begonnen en het komt er fantastisch uit te zien.”

Muziek

Op muziekaal gebied heeft Pedro Pico Pop ook dit jaar weer een scherpe programmering. Naast bekende acts als DeWolff, Kraantje Pappie en Mr Polska, staat er ook dit jaar weer veel talent op het podium. “We hebben bewust geen grote headliners geboekt. Je kunt wel veel geld uitgeven aan bekende namen, maar onze kracht is het presenteren van nieuw talent.”

Vlierhuis: “Ik heb nog wel een paar mooie namen die je absoluut niet mag missen. Op de Mainstage staat vanaf 17.45 uur de psychedelische rocksensatie PAUW. Die band is eigenlijk sinds vorig jaar bekend en zijn live heel tof! De vier vrienden zijn in een tot studio omgebouwde schuur gedoken met voornamelijk muzikale invloeden uit de psychedelische 60′s & 70′s, blues en muziek van nu, waardoor ze een magische en meeslepende creatie tot stand hebben gebracht: PAUW. Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, sensationele organist en charismatische gitarist met gepassioneerde vocalen, weet dit trio indrukwekkende en onvergetelijke shows neer te zetten.”

Op het Open Air-podium mag je Falco Benz niet missen. “Dat is een dj/producer die veel met de synthesizer doet. Hij maakt zomerhitjes met van die aanstekelijke melodieën.” In de Bunker treedt de Belgische band Mountain Bike op. “Deze vier mannen uit Brussel voelen zich het fijnst zonder broek en staan daarom vaak in boxershorts en basketball-shirts op het podium. Ze stonden eerder dit jaar op Eurosonic Noorderslag en warmden de zalen op tijdens de clubtour van Afterpartees. Mountain Bike mixt pop met de kracht en energie van garage rock. Op de Rock ’n Roll Stage moet je The Kendolls echt zien.” De muziek die de band uit Zweden maakt wordt op de website van Pedro Pico Pop omschreven als Chaos Punk. De band brengt een dikke live reputatie met zich mee en bezoekers kunnen intense chaos verwachten. Eerder dit jaar stonden de mannen in de voorprogramma’s van John Coffey.

Parkeren en vervoer

Bij het nieuwe terrein, naast kruispunt Bos, is voldoende parkeergelegenheid voor de mensen die met de auto komen. Maar aan mensen die met het openbaar vervoer komen is ook gedacht. “Wij zetten pendelbusjes in die de hele dag van en naar het station rijden. Daar kun je gratis gebruik van maken. En ’s avonds hebben wij bussen van TCR Tours tot onze beschikking die voor 5 euro per persoon naar station Zwolle rijden. En we hebben ook busjes beschikbaar die eventueel naar Deventer rijden.”

Voor degenen die willen blijven slapen is er dit jaar zelfs een festivalcamping. Voor 10 euro, exclusief servicekosten, boek je een super-de-luxe verblijf op ‘Camping de Zwerver’ in Raalte. Plekken zijn beperkt, reserveren wordt daarom aangeraden. Koop een ticket via staging2.pedropicopop.nl en meld je zaterdagochtend 18 juli vanaf 10:00 uur bij camping de Zwerver. Meer informatie over de reservering via info@pedropicopop.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.