Home / archiefcentraal / pec zwolle wint oefenduel tegen sparta

pec zwolle wint oefenduel tegen sparta

PEC Zwolle heeft gisteravond het oefenduel in Hattem tegen Sparta Rotterdam met 3-1 gewonnen. Daar moest nog wel voor gewerkt worden, want Sparta was niet van plan er veel door te laten. Ze speelden compact en alleen spits Roland Bergkamp kwam af en toe naar voren. Toch had het eerste doelpunt van de club uit Zwolle na een dik kwartier binnen kunnen zijn door een grote kans van Ben Rienstra. Hij kopte de indraaiende vrije trap van Bart van Hintum maar net over het doel van keeper Ricardo Kieboom.

Nog een grote kans na een half uur met een strafschop voor PEC: Jesper Drost viel op de achterlijn over de uitgestrekte armen van de doelverdediger. Lars Veldwijk schoot, maar de keeper keerde de bal. Uit de rebound ging de bal er dan toch in via Drost. Drost en Veldwijk kregen ieder nog een enorme kans om de score te verdubbelen maar faalden jammerlijk. De Spartanen kwamen bijna niet aan kansen toe. In de eerste helft was er alleen een kopbal van Michel Breuer uit hoekschop vlak voor rust.

In de tweede helft was de eerste kans voor Mustafa Saymak, maar Kieboom voorkwam een tweede treffer. Toch was de 2-0 in de 57ste minuut een feit door een voorzet van Ryan Thomas die door Lars Veldwijk richting verre hoek gestuurd werd. Nog geen twee minuten later maakte Becker met een kopbal via de grond de 3-0.

Er werd nog gewisseld door Ron Jans. Ook was er nog een strafschop voor Sparta, maar die werd niet verzilverd. Huseyin Dogan nam een kwartier voor tijd nog een prachtige vrije trap, waarmee hij de Spartanen naar de 3-1 bracht.

EINDSTAND PEC Zwolle – Sparta Rotterdam: 3-1 (1-0). (30′ Drost 1-0, 57′ Veldwijk 2-0, 59′ Veldwijk 3-0, 75′ Dogan 3-1)

PEC Zwolle: PEC Zwolle: De Jong, Van Polen (61′ Havertong), Marcellis (61′ Schenkeveld), Lam (61′ Van Looy), Van Hintum, Rienstra, Saymak (76′ Buitenhuis), Becker (64′ Ehizibue), Thomas (61′ Lazic), Drost (46′ Dekker), Veldwijk (61′ Marinus).

Sparta Rotterdam: Kieboom (60′ Korsmit), Breedijk (60′ Floranus), Dougall (60′ Klaver), Sanusi (60′ Van der Stoep) Ketting (60′ Neral), Breuer (60′ Dumfries), Verhaar (60′ Hiwat), Eisden (60′ Dogan), Bergkamp (60′ Voskamp), Van Moorsel (60′ Stokkers), Brogno (60′ Langedijk).

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.