onze man recupereren en wonden likken

Onze man kan niet wachten, maar we moeten vandaag toch nog even door een (relatief) vlakke etappe van Livarot naar Fougères. We starten in Normandië en de finish is getrokken in Bretagne. De etappes hierna beloven meer vuurwerk (Mur de Bretagne, de ploegentijdrit en dan de Pyreneeën).

Onze Jumbo-pechvogels Wilco Kelderman en Laurens ten Dam kunnen nog even herstellen van hun valpartijen en zijn dan hopelijk op tijd gerecupereerd voor het grote werk. Onze man verwacht het een en ander van de Lotto-Jumbo’s: met Kruijswijk, Kelderman en Ten Dam hebben we klimmers, die door hun achterstand in het klassement wellicht de vrijheid krijgen voor een geslaagde vluchtpoging.

Maar vandaag eerst nog een relatief vlakke rit. Onze Man verwacht een groep vluchters, die een stukje voor de meet weer worden ingelopen, waarna de sprinters het gaan uitvechten. Gezien de verwachte snelheden in de laatste 10 km. (licht aflopend) wordt dat weer billenknijpen voor het scherm; het gevaar van een valpartij met snelheden van meer dan 70 km./uur is niet denkbeeldig!

Als liefhebber hoopt Onze Man van CRT dat ons dit rampscenario wordt bespaard. Dat de rapste sprinter moge winnen; de sprintersfavoriet van Onze Man is John Degenkolb, inderdaad weer een Duitser. Die doen het goed dit jaar, zelfs zonder veelvraat Marcel Kittel. En voor Ten Dam en Kelderman: rustig houden, aan de boom schudden kan later nog.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.