onze man neutraliseren

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

Laten we het deze eerste rustdag van de Tour eens hebben over doorrijden. Want de Tour rijdt altijd door. Behalve dan op weg naar de muur van Huy toen Dumoulin uitviel. Ze hadden ook die dag gewoon door moeten rijden. De Tour wacht op niemand.

Ik vind eigenlijk dat ze op een rustdag ook moet doorrijden. Een rustdag… wielrennen is een sport voor mannen! Het is geen voetballen! Dat is – volgens Martijn de Koning – een sport van mietjes.

Wielrennen is een sport van gladiatoren, schreven journalisten van Trouw. Een beestensport, zei Eddy Planckaert bij Tour du Jour. Bij de Tourstart in Utrecht zag je aan het publiek ook het verschil tussen echte mannen en de rest. Wielerfans stonden de hele middag aan de hekken in de felle zon. Voetbalfans zagen de strijd vanonder parasols op Neude.

Ik zag Tom Dumoulin trouwens ’s avonds na zijn val in een Alpecin-reclamefilmpje tegen kaal worden of zo iets. Beetje een voetballertje wel…

In Utrecht stond een vrijwilligster zich druk te maken over mensen die kort voordat de renners de stad uitreden, toch nog snel even wilden onderzoeken of je het van de andere kant van de weg beter kon zien. “Ik heb e opdracht ze tegen te houden. Waarom luisteren ze niet. Zo moeilijk is dat toch niet?”, vroeg ze vertwijfeld aan Onze Man. “Nou, omdat je onzinregeltjes oplegt aan verstandige wielrenfans,” gaf ik als antwoord. “We zijn geen voetbalsupporters.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.