onze man met drie kerels in een badkuip

De 17e etappe loopt na wat cols van de derde en tweede categorie via de Col d’Allos naar de finish in het wintersportgebied Pra Loup. Dit jaar zat deze etappe ook in de Dauphiné Liberé, een aantal renners waaronder Bardet en Froome, kennen de route dus.

Onze Man van CRT heeft zeer speciale herinneringen aan de Col d’Allos: “Tijdens een fietsweek met 7 fietsmaten bij Barcelonette reden we in 2002 de “Trois Cols”, een mooi rondje van 130 km over de Col de Cayolle, de Col de Champs en als laatste de Col d’Allos, totaal 3300 hoogtemeters. Na de koffie begon het op de Champs flink te regenen, na een gevaarlijke afdaling werd ons in Allos door een echtpaar op leeftijd nog thee aangeboden, compleet met een oliekacheltje om op te warmen en te drogen.

Toen verder de Col d’ Allos op. Twee fietsmaten, Meep en Herman, krijgen te maken met een gescheurde buitenband; het wordt in de stromende regen bij 5 graden en met verkleumde handen provisorisch gerepareerd (we moeten tenslotte verder…). In groepjes vervolgen we de tocht, bovenop de col natte sneeuw; dan een afdaling met onbetrouwbare banden. Helemaal verkleumd bereiken we, gelukkig zonder verdere pech, ons vakantiehuis. De eerste groep heeft het bad al laten vollopen, de tweede groep klimt er met drie man tegelijk in, om maar warm te worden. Zulke ontberingen zijn echt onvergetelijk!

Vandaag begint de etappe in Digne-les-Bains. Na een paar colletjes van de 3e en 2e categorie beginnen de renners in Allos aan de Col d’Allos (2250 m., 14 km, gem. 5,5%). Geen echt steile col, maar misschien zorgt ook nu het weer voor een enerverend verloop van klim en afdaling. In de Dauphiné Liberé won de Fransman Bardet door er in de afdaling van de Allos tussenuit te piepen; deze pittige afdaling van 16 km. leent zich er zeker voor. Onderaan gaat het daarna nog ruim 6 km. omhoog naar de wintersportplaats Pra Loup, waar de meet is getrokken.

Onze Man van CRT geeft vandaag ook een vluchtgroep goede kansen. Echt een kans voor Kruijswijk of Kelderman om iets te proberen. Lotto/Jumbo mag wel weer eens initiatief tonen! Voor onze “slaven van de weg” staat hopelijk voor ieder een warme badkuip klaar in het hotel…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.