onze man le havre

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

Onze Man: ‘in het huidige wielrennen lukt het vrijwel geen enkele renner kilometers lang weg te blijven uit de greep van een jagend peloton. Verschillen worden daarom gemaakt in tijdritten en wanneer de finish omhoog loopt. In deze Tour de France zitten natuurlijk de bergetappes, maar ook drie etappes met een verraderlijk oplopende finishstraat.’ Onze Man heeft gelijk. De Muur van Hoei hadden we reeds, daar sloeg Joaquim Rodriquez toe. De Mûr-de-Bretagne staat zaterdag op het spel. Vandaag is de finish in Le Havre, 191,5 kilometer na de start in Abbeville. Ditmaal is het niet echt een muur waar de renners tegenop worden gejaagd.

Op 1,5 kilometer van de meet gaat de weg echter over een afstand van 850 meter wel met 7% omhoog, waarna de laatste paar honderd meter vals plat doorlopen. Wie kunnen een dergelijke finish het beste aan? De Waal Philip Gilbert kan dat als geen ander, maar hij doet niet mee. Wie wint er dan wel? Onze Man: ‘Ik heb de uitslag van de Amstel Gold Race van het voorjaar er eens bijgehaald.

De finish direct na de Cauberg lijkt er wel wat op, al is het in Valkenburg een tikkeltje zwaarder finishen. Maar Kwiatkowski en Valverde maken zeker een kans, de nummers één en twee van Amstel Gold. Ook Rodriquez, Gallopin en Froome, de grote mannen op Hoei doen weer mee om de prijzen. Maar m’n geld zet ik op Nibali. Die zet voor het eerst zijn Astana-dope-train op de rails, en niemand kan die laten ontsporen, behalve de WADA.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.