onze man klimmetjes holterberg in tourparcours

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

‘Vandaag gaat Katjoesja alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat het pak renners in gesloten front finishstad Mende bereikt. Joaquim Rodríguez kan dan voor de derde maal deze Tour toeslaan.’ Onze Man doet deze voorspelling omdat er voor de zoveelste maal een korte, heftige slotklim is.

Voer voor de explosieve klimmers in het peloton. De Spanjaard is in deze Tour de koning van de ontploffers. Na de muren van Huy en Bretagne, ditmaal dus die van Mende. Officieel heet ‘ie Côte de la Croix Neuve. ‘Kennelijk staat er ergens een nieuw kruis op die beklimming, maar daar zullen de renners weinig oog voor hebben.’

We vragen Onze Man zo’n beklimming te beschrijven. ‘Dat doe ik met plezier. Met de CRT fietsen we dinsdags altijd een parcours, waar in ieder geval de Holterberg in zit. Vanaf Nijverdal heb je dan na de afdaling van de Diepe Hel een dubbele klim. In STRAVA heten die ‘de Klimmetjes Holterberg’. Daar ontploft de CRT-trein altijd. Wie als eerste in Holten wil zijn, moet er daar bijblijven. Meestal lukt me dat niet, mijn toptijd is 1.18, en de betere CRT-man doet het onder de 1.10.

Op die klim moet je uit het zadel, gesel je de pedalen en loopt je hartslag op tot het maximum. Na het eerste klimmetje kun je al niet meer, maar dan komt er nog eentje, die is zelfs nog iets heftiger. En om als eerste in Holten te zijn, moet je daarna ook nog doorgaan, terwijl je al helemaal kapot zit. De dood of de gladiolen, dat is het’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.