onze man het koffiemolentje van froome

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

De klim afgelopen dinsdag naar La Pierre-Saint-Martin was in feite de eerste echte klim in deze Tour. Daar viel onmiddellijk de beslissing. Chris Froome bleek geen echte belagers te hebben. Met nog anderhalve week te gaan is de spanning voor het geel dus weg. Wat overblijft zijn slechts troostprijzen. Zoals: wie staan er straks op het podium; haalt Gesink de top 5; boekt Nederland een etappezege; enzovoort.

Toch blijft Onze Man de Tour met interesse volgen. ‘Ik vind vooral dat beentempo van Froome om te smullen. Ik heb het eens proberen te tellen. Toen hij twee jaar geleden wegreed van Quintana op de Mont Ventoux kwam hij boven de 100 omwentelingen per minuut. Volgens was mij was zijn beentempo dinsdag nog wat hoger. Ik vind dat op het vlakke al lastig, zo’n hoge cadans.’ In de etappe naar Rodez zullen we weinig zien van dat beentempo. De renners steken de ‘Causses’ over, een plateau met diep ingesleten rivierdalen, zoals de Tarn.

Onze Man: ‘het is dus steeds klimmen en dalen, maar er zijn geen echte cols. Misschien dan eindelijk eens Peter Sagan als winnaar, of zal oude vos Thomas Voeckler een van zijn aanvalsdriften beëindigen met een triomf?’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.