onze man geen meter vlak

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag. Eindelijk revanche voor Cavendish in de etappe van gisteren. In de media werd al getwijfeld of hij nog wel is opgewassen tegen de nieuwe talenten als Degenkolb, Greipel en Kristoff… Gisteren bewees hij nog steeds een “sprintkanon” te zijn door overtuigend langs Greipel te sprinten en ook Sagan kon er niet aan komen.

Voor de etappe vandaag hebben we een heuvelachtig parkoers, met een “col” precies in het midden van de etappe. De col de Mont Bel-Air van maar liefst 336 meter hoog… “Een col die pas als “col” werd erkend in 2011. Dus veel meer dan een behoorlijke heuvel kan het niet zijn!”, zegt Onze Man. “Ik heb nooit in Bretagne gefietst,”, bekent hij, “maar volgens mij is in de etappe van vandaag geen meter vlak. Het is fietsen op een achtbaantje: of je gaat omhoog, of omlaag.”

Op onze vraag wie de kanshebbers zijn voor deze achtste etappe van Rennes naar Mûr de Bretagne, krijgen we een peinzend antwoord Onze Man: “Tja, da’s moeilijk te zeggen. Het is niets voor de sprinters, vanwege de aankomst heuvel-op, zoveel is wel duidelijk. Deze “muur” is maar twee kilometer lang en de eerste kilometer is het steilst, de tweede kilometer wordt steeds vlakker naar de finish die met vals plat eindigt.”, analyseert hij de aankomst.

“Je moet een klimmer hebben die ook nog een redelijk sprint in de benen heeft om de laatste kilometer naar de finish toe nog even goed door te kunnen trekken. Maar wie weet is het wel is voor een jonge cowboy, die in de laatste klim de concurrentie weet te flikken en met de zege gaat strijken!” Maar aan de meet is een extra bonificatie te verdienen, dus dat maakt het ook voor de klassementsrenners interessant om voor de winst te gaan en de anderen proberen te flikken…” Onze man durft geen namen te noemen: “Het wordt een loterij.”, besluit hij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.