onze man fietsershigh

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

De touretappes van gisteren, vandaag en morgen spelen zich allemaal af in de Alpen rond de Col de Croix de Fer/Glandon. Onze Man: “Het betreft hier officieel twee cols, maar ze zijn onderling wel met een kort stukje, niet zo steile weg met elkaar verbonden.”

Volgens hem laat de tourorganisatie echter de mooiste klim in deze omgeving links liggen: “Tijdens een andere fietsweek, met dezelfde vrienden als woensdag gememoreerd, waren we in deze omgeving en wees onze huisbaas -zelf ook een fietser- ons op de beklimming van de Col du Mollard van de kant van Villardgondran. Een schitterende klim, waar we nog regelmatig met elkaar over praten en van nagenieten! De klim gaat vanuit het dal van Maurienne omhoog en de eerste tien kilometer heb je meer dan veertig haarspeldbochten.” Er komt een dromerige blik op het gezicht van Onze Man: “We reden in een heerlijke cadans omhoog: klimmen in het zadel, uit het zadel door de bocht, in het zadel, uit het zadel enzovoort…” “Wanneer er een ‘Fietsershigh’ bestaat, dan heb ik het daar ervaren!”, mijmert hij, “Een onvergetelijke ervaring!”

Hij hoopt dat de renners dat vandaag ook ervaren, want de klimmen die ze voor de wielen krijgen liegen er niet om! “Hoe zal deze etappe verlopen?”, vragen we Onze Man. Daarover hoeft hij niet lang na te denken: “Ik hoop dat we vandaag de klassementsrenners een keer op kop zullen zien. Dan krijg je pas echt een mooi gevecht. De laatste dagen hebben ze zich vooral gericht op het consolideren van hun positie en lieten het aanvallend rijden over aan anderen, zoals aan Bardet gisteren. Froome ontpopt zich een beetje als wieltjeszuiger, die wel mee fietst, maar geen trap te veel doet of op kop rijdt.”, schampert hij.

“Het zou mooi zijn als hij een zwak moment zou kennen en voor de laatste Alpen-etappe zijn gele trui zou moeten afstaan aan Quintana of misschien zelfs Valverde. Dan móet hij de laatste bergetappe, morgen, wel aanvallen om het geel te kunnen heroveren. Dat zou een mooi spektakel opleveren op de Alpe d’Huez.”, verzucht hij, “Hoop doet leven!”

Dat is het…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.