onze man eigen land

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

‘De Nederlandse klassementsrenners hadden gisteren beter naar Edwin Ophof moeten luisteren’, moppert Onze Man. Ophof deed gisteren verslag van zijn wereldtitel, en vertelde dat je er op tijd bij moet zijn. Hopelijk luisteren Gesink cs nu beter, want Ophofs nieuwe verhaal kan van pas komen in de heuveletappe naar Huy.

‘Tijdens het WK was mijn zoon Randy mijn coach. ‘Ga nu niet weer als een dolle stier achter iedere koe aan´ gaf hij zijn vader als raad mee. Pa Ophof luisterde goed: ‘er waren steeds demarrages, ik liet ze allemaal hun gang gaan, en inderdaad kwam er niemand weg. Twee ronden voor het einde zag ik de regerend wereldkampioen er vandoor gaan. Een andere renner volgde en op dat moment dacht ik: ‘nu mag ik er wel heel snel naar toe springen’. Ik kwam er bij met hangen en wurgen. Mijn gevoel had me niet in de steek gelaten, dit was de juiste ontsnapping. In de laatste ronde werd er door de twee andere mannen om en om gedemarreerd, en ik moest alle zeilen bijzetten om ze terug te pakken. Na weer een demarrage liet ik de ander weten er helemaal doorheen te zitten. Hij baalde, keek me extreem chagrijnig aan en sprong er op de 12 naar toe. Ik kon met mijn allerlaatste oerkrachten ternauwernood zijn achterwiel houden. Hij reed het gat in één ruk dicht. Beiden hadden niet in de gaten dat ik mee was geslopen. In een fractie van een seconde had ik de beslissing genomen nog één keer te gaan. Ze keken elkaar aan, wilden beiden niet het vuile werk voor de andere opknappen. Pas vlak voor het einde durfde ik voor het eerst om te kijken. Ze hadden niet gereageerd. Het zal toch niet waar zijn dat IK wereldkampioen zou worden? En jawel wat ik niet had durven dromen kwam nu uit: wereldkampioen worden in eigen land!’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.