onze man doping in de tour

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

We vragen hem hoe hij over het dopingverhaal denkt. ‘Ik weet het echt niet meer’ verzucht hij. ‘Het lastige is dat je geen enkele uitzonderlijke prestatie meer gelooft. In de ronde van Italië bijvoorbeeld deed de ene na de andere Astana-renner van zich spreken, vooral Aru, Landa en Tangert.

Makkelijk zat dacht ik onmiddellijk: doping. En toen Lars Boom toch gewoon mee ging doen aan deze Tour, ondanks zijn te lage cortisolwaarde, werd ik daarin bevestigd. Vervolgens zien we Astana niet terug in de Tour.

Nu is het allemaal Sky wat de klok slaat. Geraint Thomas, die normaal gesproken sprints aantrekt en een aardige klassieker in de benen heeft, staat zesde in het klassement. Richard Porte eindigt in de eerste Pyreneeënrit direct achter zijn kopman. Heel onwaarschijnlijk allemaal.

Dus nu lijkt Sky aan de beurt. Terwijl die ploeg juist bekend staat om zijn anti-dopingregels’ aldus Onze Man. Sky schijnt de beschikking te hebben over het superdrankje DeltaG, waarin ketonen voor extra energie zorgen. Alleen de Britse sporters hebben er tot op heden toegang toe. Ketonen staan niet op de dopinglijst, dus wellicht is er niks aan de hand.

Onze Man: ‘als jij het weet, mag jij het zeggen. Het vervelende is echter dat je nooit meer onbekommerd van wielrennen kunt genieten.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.