onze man degenkolb

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag.

De eerste Tourweek blijft voor afwisseling zorgen. Op zondag een waaierkoers langs de Deltawerken en gisteren steile Waalse muren. Vandaag staat er iets op het programma waar het peloton het meeste schrik voor heeft: kasseien. In het uitgestrekte en verlaten Noord-Frankrijk vinden de renners zeven stroken met deze grove stenen. Zes daarvan liggen in de laatste 50 van de 224 kilometer lange etappe, de langste uit deze Tour. Na de laatste strook is het nog 10 kilometer rijden tot de aankomst in Cambrai. Genoeg ingrediënten om andermaal een slagveld aan te richten.

Onze Man van de CRT heeft zelf de nodige ervaring met kasseien. Begin dit jaar reed hij nog de volledige Ronde van Vlaanderen en ook Parijs-Roubaix staat op zijn palmares. Hij legt uit: “Kasseien rijd je niet, die val je aan, je moet ze opvreten als het ware. Verstand op nul, tandje zwaarder schakelen, iets boven het zadel zweven en gaan met die banaan. Hoe slechter ze liggen, hoe harder je er overheen moet beuken”. Een gezonde dosis onverschrokkenheid is dan ook onontbeerlijk voor de man die morgen als eerste over wil komen.

Na de valpartij van gisteren lijken Fabian Cancellara en Johan Vansummeren van het lijstje favorieten geschrapt. Belangrijke kanshebbers voor de dagzege zijn Alexander Kristoff, Zdenek Stybar, Peter Sagan en uiteraard de winnaar van de kasseien etappe van vorig jaar, Lars Boom. Onze Man zag gisteren echter één renner heel bewust de benen sparen met het oog op vandaag. John Degenkolb, schrijf die maar vast op!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.