onze man de platani van de crt

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag. Vandaag staat de meest indrukwekkende bergetappe van de Tour op het programma. Eén dag voor de finale op de Champs-Élysées rijden de renners van Modane naar Alpe d’Huez, over 110,5 km. Pantani beklom deze Alpe van 14,454 km in een recordtijd van 37.35 minuten met een gemiddelde van 23.08 km. CRT heeft in zijn geledingen een lookalike van deze Italiaan in zijn midden, althans als we naar het kale hoofd kijken. Laten we de CRT-Pantani voor het gemak Plattelani noemen. Er zijn meer overeenkomsten dan de biljartbal-coupe.

Plattelani was al meerdere malen met een stel CRT-fietsmakkers nabij Alpe d’Huez. Een fietsweek lang worden diverse Alpencols bedwongen, en steeds staat vanzelfsprekend de Alpe op het menu. Meer dan 10.000 hoogtemeters binnen vijf dagen, in recordtijden uiteraard. De Alpe d’Huez kent hij intussen beter als zijn eigen broekzak.

In deze twintigste etappe krijgen de renners eerst de Col de Croix de Fer voor de kiezen, waarna ze richting Bourg d’Oisans fietsen. Een betrekkelijk korte aanloop, de klassementsrenners kunnen okselfris onderaan de Hollandse Berg positie kiezen om de 21 loodzware haarspeldbochten te nemen. Het is nu niet meer omkijken, maar knallen tussen een menigte van vooral Nederlandse supporters. Mollema zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.’ En Plattelani, vragen we Onze Man, wat verwacht je daarvan? ‘Ondanks zijn gevorderde leeftijd acht ik hem nog steeds tot grote daden in staat. Geweldig, onze eigen Plattelani op het hoogste podium!’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.