onze man de afdaling naar gap

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag. De etappe van vandaag van Bourg-de-Peage naar Gap, is de laatste van deze Tour waarin avonturiers een kans hebben. Sprinters met uitzondering van Sagan zullen geen kans hebben en de klassementrenners gaan hun kruit droog houden voor de bergen van de komende dagen.

Gap is één van de meest door de Tour bezochte steden en de winnaar van vandaag zal goed kunnen nagenieten van z’n overwinning, want morgen wordt ook de rustdag in Gap doorgebracht. De aankomst van de Tour in Gap is altijd na een afdaling, Gap ligt namelijk in een kom tussen de bergen. Onze Man herinnert zich nog de meest memorabele afdaling naar Gap in 2003 toen de Spaanse klimmer Joseba Beloki, nr 2 in het klassement achter Armstrong, zwaar onderuit ging. Als gevolg van het door de hitte, gesmolten asfalt maakte Beloki een zware val waarbij hij oa een heup brak. Armstrong die achter hem reed, sneed als een volleerd cyclecrosser via de berm en een akker de haarspeldbocht af om hem te ontwijken en kon zo z’n weg vervolgen. Voor Beloki was dit het einde van z’n wielercarrière, hij heeft nooit meer een rol van betekenis kunnen spelen.

Ook herinnert zich Onze Man nog dat in 2011 Cadel Evans een bange Andy Sleck in de afdaling naar Gap een poets bakte, door in de regen met doodsverachting de afdaling aan te gaan en flink wat tijd te pakken.

Dus als vandaag het wegdek nat is kunnen de echte dalers tijd terug pakken, misschien een kans voor Nibali om deze Tour toch nog enige glans te geven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.