onze man arras amiens

Salland Centraal heeft Onze Man van de CRT in de Tour. Hier zijn verhaal van de dag. Na de kleine versie van “de hel van het Noorden” gisteren staat vandaag een lange, vlakke etappe op het programma. Tussen Arras en Amiens leggen de renners 189,5 kilometer af.

Onze Man vindt de Noord-Franse, lange rechte wegen saai. Hij viel al vaker op de bank in slaap tijdens zulke etappes. Zelfs de helikopterbeelden met vvv-plaatjes maken dit niet anders. Grote graanvelden totdat de grote kathedraal van Amiens opdoemt aan de rivier de Somme. Vandaag voorspelt Onze Man een gebruikelijk verloop van zo’n vlakke rit. De renners zijn nog niet hersteld van de lange kasseienrit van gisteren. Enkelen likken nog hun wonden van de grote valpartij van maandag.

Onze Man voorspelt een kleine kopgroep die vanaf het begin van de etappe een minuut of zeven voorsprong gaat opbouwen. De ploeg van de gele-trui drager en sprinter Marc Cavendish controleert rustig het peloton; de andere sprintersploegen staan hen bij.

Tegen de laatste kilometers stijgt de spanning: krijgen de sprintersploegen de kopgroep wel of niet te pakken? En zoals zo vaak in de toer rekenen de sprintersploegen goed. In de massasprint doet Andre Greipel een poging het puntenklassement verder uit te bouwen. Hij wil de groene trui steviger om de schouders dragen. Helaas voor hem voorspelt Onze Man vandaag Marc Cavendish als winnaar. Het puntenklassement blijft zo in ieder geval nog spannend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.