nostalgie tuft over de ijssel bij wijhe

Vaak zijn het speedboten, plezierjachten of grote vrachtschepen die door de IJssel gaan. Nostalgie tufte donderdag door het water bij Wijhe. Een amfibievoertuig, of DUKW.

De DUKW (uitgesproken als Duck – Engels voor eend) is een vervoermiddel van de Amerikaanse troepen dat gebruikt werd als logistiek bevoorradingsvoertuig tijdens amfibische landingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kon zowel aan land of op zee worden gebruikt omdat het ook (zij het traag) kon varen.

De D betekent dat het voertuig in 1942 ontworpen is, de U staat voor amfibisch hulpvoertuig, de K dat alle wielen aangedreven worden en de W voor twee aangedreven achterassen. Alleen de naam Jack Sparrow is ietsje pietsie nieuwer dan het vaartuig. Dit was namelijk de kapitein van de film Pirates of the Caribbean.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.