nl alert werkt niet door brand bij booijink

“Iedere provider heeft een aantal ‘cellen’ in een zendmast. Zij moeten, in dit geval, de betrokken ‘cellen’ op andere manieren opvangen en dat heeft tijd nodig. De problemen zijn dan ook nog niet volledig opgelost.”

Overigens hoeft het niet zo te zijn dat het systeem helemaal niet werkt. “De problemen met de mast zijn nog niet volledig opgelost, deze wordt nu gerepareerd. Maar dat hoeft geen effect te hebben op de werking van NL-Alert. Wanneer een mast het niet doet wordt deze in vrijwel alle gevallen automatisch overgenomen door een andere mast (mits het geselecteerde verzendgebied groot genoeg is en er andere masten in het geselecteerde gebied staan). Met andere woorden, een mobiele telefoon zoekt automatisch contact met een andere wel werkende mast.”

Door de brand en het uitvallen van de zendmast, kregen de omwonenden tijdens de brand al geen NL Alert. De veiligheidsregio liet het bericht uitgaan dat er een grote brand was en adviseerde iedereen naar binnen te gaan, ramen en deuren te sluiten en geen ventilatie aan te zetten. “We hebben de boodschap ook gecommuniceerd via de (social) media.”

Hoeveel mensen er geen NL Alert (hebben) ontvangen is niet bekend. “Dat kunnen we in principe nooit achterhalen, omdat we niet weten hoeveel mensen zich in het verzendgebied bevinden en hoeveel mensen een juist ingesteld toestel hebben. Het percentage masten dat heeft uitgezonden zegt niets over het feitelijke bereik van het aantal mobiele telefoons.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.