nieuwe wijkagenten in raalte en olst wijhe

Vanaf vandaag (woensdag) is er een extra wijkagent actief in de gemeente Raalte. Daarnaast zijn er twee vacatures die zo snel mogelijk permanent wordt ingevuld. Tino Pluimers komt het team als wijkagent versterken. Daniella Penning is tijdelijk aan het team toegevoegd totdat de vacature voor wijkagent is ingevuld.

Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam IJsselland Zuid omvat de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen.

Raalte

Elk wijkteam heeft een aantal wijkagenten en een wijkagent die de coördinatie van het wijkteam voor zijn of haar rekening neemt. Het wijkteam Raalte omvat Raalte, Heeten, Broekland, Nieuw-Heeten, Luttenberg, Mariënheem en Heino. Tino Pluimers komt het team als wijkagent versterken. Daniella Penning is tijdelijk aan het team toegevoegd totdat de vacature voor wijkagent is ingevuld. Daarnaast komt er nog een coördinerend wijkagent. Ook deze functie is momenteel nog vacant. Wijkagenten Cees Bosch, Henny van der Velden, Rinus Kemper en Herman Rientjes zetten hun werk in deze gemeente voort.

Olst-Wijhe

Roy Kleinlangevelsloo is nu definitief aangesteld als wijkagent. Dolfien Posthoorn wordt coördinerend wijkagent in Deventer, maar zal de komende maanden de nieuwe wijkagenten van Olst/Wijhe nog wel ondersteunen. De nieuwe wijkagent is Marieke Heerdink. Johan Pluim zal het wijkteam tijdelijk versterken. Daarnaast is er een vacature voor een coördinerend wijkagent die zo snel mogelijk wordt ingevuld.

Politiezorg

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Externe partners

Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.