nieuwe huurdersvereniging in raalte

Mathijs Perton, voorzitter van de nieuwe huurdersvereniging Huurdersbelangen Salland, zegt tegenover RTV Oost dat hij liever gewoon bij Huurdersvereniging Salland was gebleven. “Maar omdat we buitenspel werden gezet en niet toegelaten werden tot de ledenvergadering, werd het werk ons onmogelijk gemaakt. Dat was voor ons de reden om een nieuwe vereniging op te richten.”

Perton: “Maar nu we een nieuwe vereniging opgericht hebben, willen we ook echt een alternatief gaan bieden voor Huurdersvereniging Salland,” aldus Perton. “Wij willen een club zijn die minder is gericht op actie en meer op resultaat is gericht. Meer de dialoog zoeken dus.”

De nieuwe huurdersvereniging treedt vanaf september actief naar buiten. “Dan trekken we echt de kernen in. Tot die tijd willen we onze plannen scherp krijgen. In oktober staat de eerste ledenvergadering op het programma.” De nieuwe vereniging is al op gesprek geweest bij woningcorporatie Salland Wonen.

Oude vereniging

Willy Lourenssen, voorzitter van Huurdersvereniging Salland, zegt kennis genomen te hebben van de nieuwe vereniging. “Maar verder wil ik niet op de zaak ingaan.” Op de vraag wie wel op de zaak in kan gaan, is Lourenssen kort: “Gezien ik momenteel de enige bestuurder ben, niemand.”

Huurdersvereniging Salland, tot voor kort de enige belangenvereniging voor huurders in Salland, heeft ongeveer 2300 leden.

Belang van de huurders

Ed Penninks, directeur van woningcorporatie Salland Wonen, laat weten geen bedenkingen te hebben bij de komst van een tweede belangenvereniging voor huurders in Salland. “Wij worden als verhuurder geacht om met belangenverenigingen in gesprek te gaan en zullen dat ook doen. Sterker nog: We móéten met de verenigingen in gesprek,” aldus Penninks. “Het is overigens helemaal niet vreemd om meerdere belangenverenigingen in een gebied te hebben. Maar of deze zaak het beste is in het belang van de huurders, dat waag ik te betwijfelen.”

Inhoudelijk wil Penninks dan ook niet op de in Salland ontstane situatie ingaan. “Ik hou me alleen bezig met het formele overleg. En ik ben formeel niet op de hoogte gesteld van de zaken die momenteel bij Huurdersvereniging Salland spelen, ik lees het ook alleen maar in de krant. Meer weet ik er niet van.” SallandWonen verhuurt zo’n 4000 woningen.

35.000 euro

Wat de consequenties zijn voor Salland Wonen, Huurdersvereniging Salland en de nieuwe huurdersvereniging, dat durft Penninks nog niet te vertellen. “Maar dat het financiële gevolgen gaat hebben voor Huurdersvereniging Salland, lijkt haast logisch. Wij betalen grofweg 35.000 euro per jaar aan toelages aan de huurdersvereniging. Dat is een landelijk vastgestelde toelage. Het zou maar zo kunnen dat we dat bedrag gaan verdelen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.