militaire voertuigen op open dag ijssellinie

Tijdens de open zaterdag van Stichting De IJssellinie in Olst zijn op 1 augustus verschillende militaire voertuigen uit de tijd van de Koude Oorlog (1950-1968) te bezichtigen. Ze zijn particulier eigendom van leden van de stichting, die tijdelijk niet de beschikking heeft over een luchtdoelkanon. De Bofors die jarenlang te zien was op open dagen functioneert niet meer en is teruggegaan naar het museum voor grondgebonden luchtdoelgeschut in Vredepeel. Voor een vervangend exemplaar moet een tijdrovende procedure worden doorlopen.

De maandelijkse open zaterdag begint om 12.00 uur. De laatste groep begint om 16.00 uur aan de rondleiding door de hospitaal- en commandobunker. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Aanmelding-vooraf is niet nodig; geïnteresseerden kunnen zich melden bij de hospitaalbunker op landgoed De Haere in Olst. De rondleidingen worden geleid door gidsen/vrijwilligers van de Stichting De IJssellinie.

In de maanden juli en augustus is er ook op woensdagavond gelegenheid (speciaal voor toeristen) om zonder afspraak een rondleiding te volgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om voor vrijwel elk gewenst moment een excursie voor groepen te boeken. Voor meer informatie: staging2.ijssellinie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.