mientje 549 scoort goed op geitenkeuring

Afgelopen zaterdag werd aan de veldweg in Dalfsen weer de jaarlijkse geitenkeuring georganiseerd door geitenfokvereniging Avereest en omstreken. Ondanks het warme weer hadden de dieren er weinig last van want ze lagen mooi in de schaduw onder de bomen.

Bij de witte lammeren werd Mientje 549 van de blok van de familie Kleinlugtebelt uit Vroomshoop kampioen en Mies 170 van de familie Schottert uit Giethmen reservekampioen. Het lam Grietje 39 van J. Krikken uit Veeningen werd kampioen bij de toggenburger lammeren .

Bij de bonte lammeren werd Maaike 78 van de familie Schottert uit Giethmen kampioen en Maaike 59 van J. Schuurman uit Dalfsen reservekampioen. Bij de witte melkgeiten wonnen twee dieren van de familie Kleinlugtebelt uit Vroomshoop de prijzen: Mientje 11 werd kampioen en Mientje 12 reservekampioen.

Ook bij de toggenburger melkgeiten wonnen twee dieren uit dezelfde stal. Aster werd kampioen en Grietje 35 werd reserve. Beide dieren zijn van J. Krikken uit Veeningen. Bij de bonte melkgeiten werd Maaike 49 Kampioen en haar stalgenote Maaike 42 werd reserve. Beide dieren zijn van J. Schuurman uit Dalfsen.

Thijs Schottert uit Giethmen bracht zijn lam Maaike 78 zo goed voor in de jeugdrubriek dat hij dit jaar jeugdkampioen werd. De mooiste eigenaarsgroep bij de lammeren ging naar het bonte drietal van J. Schuurman uit Dalfsen terwijl bij de melkgeiten die eer was weggelegd voor J. Krikken uit Veeningen.

Algmeen Kampioen bij de lammeren werd het witte lam Mientje 549 van de Blok van de familie Kleinlugtebelt uit Vroomshoop . Zowel Uierkampioen als Algemeen Kampioen bij de melkgeiten werd de toggenburger Aster van J. Krikken uit Veeningen.

De vereniging houdt op vrijdagavond 24 juli haar bokkenkeuring. De aanvang is om 19.00 uur en een ieder wordt van harte uitgenodigd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.