massale belangstelling voor vogelschieten lettele

Het vogelschieten tijdens de Lettelese Kermis wordt dit jaar uitgebreid. Niet één, maar twee vogels worden beschoten met twee geweren. De uitbreiding is het gevolg van de massale belangstelling voor het spel.

Nadat 13 juli de inschrijving voor het vogelschieten werd geopend liep het flink storm. ‘s Middags om 15.00 uur was het maximale aantal deelnemers van 150 al ruimschoots bereikt. “Vervolgens kregen we nog heel veel mensen die net te laat waren en dus op de reserve lijst kwamen te staan. Na een spoed beraad hebben we besloten om dit jaar met twee vogels te gaan schieten omdat we zoveel mensen uiteraard niet willen teleurstellen”, laat de organisatie weten.

Alles wordt dan ook verdubbeld; er staan twee geweren, twee geweerstandaards, twee verreikers en twee vogels. De deelnemers lijst wordt opgedeeld in twee groepen waarvan elke groep op één vogel schiet. De kop, staart en vleugels worden volgens traditionele wijze als eerst van de vogels afgeschoten waarna er dus twee rompen overblijven. Degene die als eerste een romp naar beneden weet te schieten mag zich Schutterskoning(in) van het jaar 2015/2016 noemen. De tweede romp blijft dus hangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.