martijn van den berg sallandse boer 2015

Martijn is getrouwd met Ivonne. Ze hebben een dochter van 1 jaar. Hij heeft samen met zijn ouders een bedrijf met ongeveer tweehonderd melkkoeien. Na zijn studie heeft hij in combinatie met het werk op het bedrijf vier jaar bij een bank gewerkt, onder andere als relatiebeheerder in de agrarische sector. Nadat in 2007 de stal werd uitgebreid, is hij volledig thuis op de boerderij gaan werken.

Martijn vervulde diverse bestuursfuncties. Zo heeft hij in de jongerenraad van Friesland Campina gezeten, zat hij in de ondernemingsraad van de Rabobank en was hij van 2004 tot 2014 bestuurslid van LTO Salland, de laatste jaren als secretaris.

In zijn vrije tijd mag Martijn graag een potje voetballen en hardlopen.

De tradities van het Sallandse Oogstfeest spreken Martijn aan: “Het is een mooi en groot oogstdankfeest, waarbij via het oogstgaveproject ook aandacht wordt besteed aan mensen die het minder goed hebben.”

Als Sallandse Boer 2015 is Martijn tijdens Stöppelhaene de ambassadeur van het oogstgaveproject. Hij hoopt dat de oogstgave ook dit jaar minstens 30.000 euro zal opbrengen.

Het thema van de oogstgave is ‘Van de grond af aan’, voor een landbouwproject voor oorlogsweduwen in Sri Lanka. Martijn over de agrarische sector in dat land: “Eigenlijk kan het contrast niet groter. In Nederland wordt gekeken hoe voorkomen kan worden dat de melkveehouderij niet te hard groeit, terwijl in Sri Lanka de agrarische sector nog opgebouwd moet worden!” . Kortgezegd is het doel van het oogstgaveproject om oorlogsweduwen een koe, geit, zaaigoed of handgereedschappen te geven, zodat ze weer een inkomen genereren.

Giften kunnen overgemaakt worden naar: NL45RABO0142967157 tnv Oogstgave

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.