lions jeugdkamp in haarle van start

Op kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle vindt de komende periode een erg bijzonder kamp plaats: door de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld, Lions International, worden jongeren jaarlijks uitgezonden naar jeugdkampen over de hele wereld. Na een of twee weken in een gastgezin te zijn geweest vervolgen de jongeren hun verblijf in Nederland op een kamp, dat dit jaar van 19 tot 29 juli in Haarle wordt gehouden.

“Sinds november zijn we met de voorbereidingen bezig, het is fijn dat het nu eindelijk gaat starten”, aldus Roxy Mekers, lid van de jeugdstaf. “Enkele leden van Lionsclubs uit de regio Salland en Twente vormen de seniorstaf en samen met een achtkoppig tellende jeugdstaf, allen twintigers, organiseren we tien prachtige dagen in onze regio, aangevuld met een dagje Amsterdam en Groningen. Tien Lionsclubs uit Salland en West Twente hebben ons daarbij geholpen: zij hebben elk telkens een dagprogramma voor hun rekening genomen. Zo gaan we varen op de Regge en in Giethoorn, bezoeken een modern agrarisch bedrijf, gaan we klootschieten in Vasse en krijgen we graffiti en djembe workshops.”

Het uiteindelijke doel van het kamp is jongeren uit de hele wereld met elkaar in contact te brengen. Op die wijze wordt gewerkt aan wederzijds begrip tussen de volkeren van de wereld. Een doel dat aan het opstarten van de jeugduitwisseling in 1961 ten grondslag lag, en heden ten dage nog steeds geldt…

De achtergrond van de jongeren is verschillend: Sommige jeugdigen zijn kinderen leden van Lionsclubs uit die landen, anderen worden juist gesponsord door de lokale Lionsclubs om deelname aan dit kamp mogelijk te maken.

De voertaal op het kamp is Engels, hoewel dat voor sommige “campers” maar ook stafleden, nog even wennen is. “Mede daarom starten we met kennismakingsspelletjes: we want to break the ice” aldus Roxy met een knipoog.

Inmiddels zit het officiële gedeelte erop, met het hijsen van de Lionsvlag door burgemeester Dadema van Raalte, die met zijn vlotte Engelse toespraak voor campers, de leiding en alle gastouders waar de jongelui tot nu toe een tot twee weken hebben verbleven, blijkt geeft van zijn internationale ervaring. “Let the camp begin!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.