kinderzwerfboek station op de eikelhof

Met al meer dan een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. Bij de Lepelaar op de Eikelhof is vorige week een Kinderzwerfboek-station opgericht. Want alle kinderen moeten toch kunnen lezen?

Veelal zijn de Kinderzwerfboek-stations ingericht in basisscholen. Lekker makkelijk, alleen wat lastig tijdens de vakantie of in het weekend. Daarom heeft de Lepelaar in het restaurant nu een Kinderzwerfboek-station ingericht, zo kunnen de kinderen ook tijdens de vakantie zwerfboek halen of wisselen. Je moet er wel voor naar de Eikelhof komen fietsen. Kost wat meer moeite misschien maar ook bewegen en buitenzijn is goed voor je. En niet onbelangrijk de Lepelaar heeft een leuke speeltuin met springkussen. Dat maakt het dubbel interessant om je zwerfboek ook eens in de Lepelaar te wisselen. De Lepelaar is gelegen aan de Boxbergerweg 31 Eikelhof.

Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken

worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboek-stations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een Kinderzwerfboek-station. Hoe je dit kunt doen lees je op staging2.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de speciale zwerfstickers bestellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.