kinderopvang in raalte scoort uitstekend

De kinderopvanglocaties in de gemeente Raalte scoren boven het landelijk gemiddelde. Vooral op het gebied van handhaving en afhandeling van aanvragen scoren de opvangen zeer hoog. Wel zijn er 51 overtredingen geconstateerd. Dat blijkt uit het jaarverslag van de toezicht en handhaving van de kinderopvang in de gemeente Raalte.

In het jaarverslag worden de kinderopvangvoorzieningen in de gemeente beschreven. Daarnaast geeft het een beeld van het aantal geïnspecteerde voorzieningen en de acties die daaruit zijn voortgevloeid. De GGD heeft in totaal alle 39 opvanglocaties (kinderdagverblijven, gastouderbureaus en buitenschoolse opvang) in de gemeente Raalte geïnspecteerd.

Overtredingen

Bij de inspectie van de opvanglocaties zijn bij negentien locaties overtredingen geconstateerd. In totaal gaat het om 51 overtredingen van de wet kinderopvang. Bij alle handhavingadviezen van de GGD is een handhavingstraject ingezet, maar dat betekent niet dat alle overtredingen zijn gehandhaafd. Van de 51 overtredingen is op drie overtredingen niet gehandhaafd en is één overtreding voor het uitkomen van het rapport hersteld.

Veel overtreding waren op het gebied van de voorschoolse voorziening. De beroepskrachten van alle VVE-voorzieningen (voor- en vroegschoolse educatie) volgden in 2014 tot en met juli 2015 een opleiding voor VVE om de kwaliteit van VVE in brede zin te versterken. De gemeente heeft met de kinderdagverblijven afgesproken in deze periode wel te handhaven op de VVE-overtreding, maar de ruimte te bieden de opleiding af te ronden. Bij de eerst volgende reguliere inspectie moet de overtreding hersteld zijn.

Positief is dat de alle kinderopvangvoorzieningen tot nu toe binnen de gestelde hersteltermijnen de tekortkomingen herstellen. Verdere acties, zoals een last-onder-dwangsom, last-onder-bestuursdwang of exploitatieverbod, waren niet noodzakelijk.

Nieuwe opvangvoorzieningen

In het verslagjaar 2014 zijn in totaal dertig aanvragen voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangen en gastouders opgenomen. Van de 30 opvangen zijn 28 opvangvoorzieningen ingeschreven in het landelijk register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Twee aanvragen zijn ingetrokken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.