Home / archiefcentraal / imkers aan het werk op de sprengenberg

imkers aan het werk op de sprengenberg

Imkers zijn op zondag 9 augustus aan het werk in de bijenstal op de Sprengenberg. Tussen 14.00 en 16.00 uur vertellen ze over honingbij, wilde bij, bijenhotel en werksters. De stal staat tegenover de parkeerplaats van informatieschuur De Pas, Molenweg 2, 7748 RE Haarle. De demonstratie is gratis. In de informatieschuur staan vrijwilligers klaar met koffie/thee/ranja en een goed gesprek. Zie www.natuurmonumenten.nl/nationaal-park-de-sallandse-heuvelrug.nl

Imkers aan het woord

Koningin, werksters, bijenhotel, bijen die graven; de bijenwereld is een fascinerende wereld. De imkers in de bijenstal hebben een passie voor hun werk en vertellen er graag over. Dit is dè gelegenheid om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

Bijen zijn broodnodig

Bijenvolken hebben het moeilijk: door bestrijdingsmiddelen, ziektes en minder voedselplanten is er veel sterfte. Maar bijen zijn broodnodig. Een groot deel van ons voedsel en kleding is afhankelijk van bestuiving door bijen. Geen fruit, geen katoen voor kleding zonder bestuiving.

Lees ook

Schrijfpakketjes van Amnesty in plaats schrijfdag

RAALTE – De jaarlijkse schrijfdag van de Amnesty International werkgroep in Raalte op de Internationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.