hoofdklasse gewijzigd gevolgen voor rohda

De Top- en de Hoofdklasse gaan volgend jaar flink op de schop en dat heeft gevolgen voor Rohda Raalte. Onder de Jupiler League komt een nieuwe klasse en daaronder komen de Topklasse en de Hoofdklasse. Dat betekent dat er komend jaar meer clubs promoveren. Daar staat wel tegenover dat er maar twee van de drie Hoofdklassen blijven bestaan.

Volgend seizoen degradeert alleen de nummer 16 van de Topklasse naar de Hoofdklasse. De nummer 15 speelt met de negen periodekampioenen van de Hoofdklassen om vijf plekken in de topklasse. Dit geldt zowel voor de Topklasse op zaterdag als de Topklasse op zondag.

Door de invoering van de landelijke, of tweede divisie promoveren zeven clubs uit zowel de zaterdag als zondagtopklasse naar deze nieuwe klasse. Deze klasse bestaat uit achttien clubs en wordt daarom aangevuld met vier beloftenteams van profclubs.

De beide Topklassen gaan bestaan uit de nummers 8 tot en met 14 van het komende seizoen, de drie kampioenen van de Hoofdklasse en de vijf winnaars van de nacompetitie. Omdat beide Topklassen achttien clubs gaan tellen komen er nog drie beloftenteams van de profs per Topklasse bij.

Het aantal Hoofdklassen gaat terug van drie naar twee per speeldag en wordt uitgebreid van 14 naar 16 clubs. Daardoor is er een versterkte degradatie naar de eerste klasse nodig. Hoe die regeling er precies uit gaat zien is nog onbekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.