heinoer wil wereldrecord met reuzenstoel

Een stoel bouwen van maar liefst vijf meter hoog, vier meter breed en vier meter diep. Een uitdagend project van meubelstoffeerder Nico Neplenbroek, houtbewerkers Gerrit Volkerink en Gerard Boerhof en José Reuvekamp, de kunstenares die de unieke stoffering van het reusachtige meubel ontwierp. Op de stoffering staat een van haar kleurrijke schilderijen afgebeeld. “We hopen met onze stoel uiteindelijk het Guinness Book of Records te behalen!”

Nico kwam op het ludieke idee nadat Nienke Stegeman van de Stichting Heija Heino hem voor de Rode draad activiteit benaderd had. Nico: “Ik houd wel van dat soort dingen. Toen ik gevraagd werd, zei ik ook direct ja!”

Op het vrolijk ogende schilderij staat Heino dorp afgebeeld: de twee kerken, De Baron, Buuffies, Oortwijn en Marktzicht zijn duidelijk zichtbaar. Nico: “Met het geraamte van de stoel zijn we al zo’n twee maanden bezig! Het stofferen doen we pas op de dag zelf. José en ik waren er overigens redelijk snel uit welk schilderij gebruikt zou worden. Het schilderij dat op de achterleuning van de stoel staat afgebeeld, is speciaal voor de Pompdagen gemaakt!”

“De poten van de stoel zijn ook heel speciaal: Gerrit Volkerink heeft het hout voor de poten gezaagd en Gerard Boerhof heeft de poten van de stoel gedraaid. Deze hebben een doorsnede van 50 cm en een hoogte van 70 cm.”

Het is niet de eerste keer dat Nico met een uniek project in de media verschijnt: in 2013 bedacht hij samen met José ‘kunst op meubels.’ Via het televisieprogramma ‘Langs de Leeuw’ is er zelfs een bankje met een afbeelding van Beatrix in het koninklijk huis terecht gekomen. In een bedankbrief werd vermeld dat het bankje van Neplenbroek een ‘mooi plekje’ gekregen had.

In het Hof van Rakhorst zal Nico het gigantische meubelstuk van stof voorzien: “De stoel krijgt een paarse bekleding en zal van 60 meter stof worden voorzien. Het is de bedoeling dat ik de stoel vóór zondag af krijg, want dan wil ik namelijk weer meedoen aan de Pomptoertocht. Ook komt er nog een tent boven de stoel te staan, want dan houdt de zitter het ook droog!”

De gehele Pompdagen zal Nico tussen 13.00-22.00 uur zijn stoel van stof voorzien. Wat na de Pompdagen met de stoel gaat gebeuren, is nog onbekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.