groenteman mishandeld en bedreigd

Groenteboer Jan Antonissen uit Lemelerveld is mishandeld en bedreigd bij de Rooms-katholieke Kerk in Dalfsen. Vrijdagochtend wilde hij zijn marktkraam opzetten, maar zijn vaste verkoopplek werd versperd door een camper. De confrontatie met de eigenaren van dit voertuig liep uit de hand, waarop de politie werd ingeschakeld. Eén verdachte is aangehouden.

Zoals elke vrijdagochtend wilde groenteboer Jan Antonissen zijn marktkraam opzetten bij de Rooms-katholieke Kerk. Dit bleek echter niet mogelijk, een oude camper met de gordijntjes gesloten, stond op Jans plek. ‘Misschien zijn het mensen die even willen rusten’, dacht de groenteboer. Op herhaaldelijk geklop aan de camperdeur werd niet gereageerd.

Echter een van de medewerkers zag dat er een gordijntje in het chauffeurscompartiment bewoog, dus toch leven in de camper. Inmiddels was het een kwartier verder en begon de tijd te dringen voor de groenteboer. Nu werd er nogmaals op deur en ramen geklopt met het vriendelijke verzoek open te doen en de camper te verplaatsen. Weer geen reactie.

Ten einde raad probeerde de groenteboer de politie te bellen om de camper verplaatst te krijgen. Inmiddels kwam zijn marktcollega de groenteboer te hulp. Ditmaal werd luid en duidelijk op de deuren en ramen van het huis op wielen geklopt, met het advies open te doen. Gelijktijdig kwam ook een man naar de camper gelopen, die aan de groenteboer vroeg wat er aan de hand was. Hij bleek een verkoper te zijn die op de braderie stond. De groenteboer verzocht hem dringend de camper te verzetten, gelijktijdig kwam er een vrouw ten tonele die bij de inmiddels geopende camperdeur stond.

De groenteboer sprak hen aan over het asociale gedrag. Dit had hij achteraf beter niet kunnen doen. De vrouw ontplofte direct en zond een stortvloed van gewenste dodelijke ziektes en ongelukken over de verbaasde groenteboer, dit alles op het maximale geluidsvolume, wat natuurlijk direct een groot aantal toeschouwers trok. Het tweetal wilden de groenteboer te lijf gaan. Gelukkig bleef deze kalm en zei op dringende toon dat de camper nu echt verplaatst diende te worden. De vrouw liep tierend en scheldend terug naar de camper, ditmaal echter met grove verbale doodsbedreigingen die ze direct met behulp van een steekwapen, die ze in de camper zou hebben liggen, ten uitvoer wilde brengen.

Gelukkig kon haar man, ook scheldend en tierend, haar op andere gedachten brengen. De groenteboer voelde zich ernstig bedreigd. Het stel vertrok uiteindelijk al vloekend en met de ramen open, met de mededeling dat ze vandaag nog wel even terug zouden komen om af te rekenen. Maar dat dit niet financieel bedoeld was, daar kwam de groenteboer later achter. Veel omstanders en getuigen adviseerden de groenteboer om aangifte te doen wat hij dan ook gedaan heeft, waarop de vrouw direct is aangehouden.

Het verhaal is nog niet klaar: Het is ondertussen vrijdagmiddag kwart over vier: De groenteboer geniet van zijn theepauze en is op het bankje naast de kraam aan de praat met een oude bekende toen er vanuit het niets een onguur persoon opdook en de groenteboer al schreeuwend dringend adviseerde, ook nu met de meest achterlijke verwensingen, direct de politie te bellen en de aangifte tegen zijn moeder in te trekken. De man werd handtastelijk en kneep de keel van de groenteboer dicht. Deze kon de man wegduwen waarop hij direct een rechtse op zijn mond moest incasseren. Een gescheurde lip en een lichte hersenschudding tot gevolg. De lip werd vakkundig gehecht door de huisartsenpost Dalfsen.

Inmiddels was de politie gewaarschuwd die op zoek ging naar de jongeman, die inmiddels het hazenpad had gekozen. Echter de dader werd niet gevonden. De ouders hadden inmiddels ook, ruim voor de braderie was afgelopen, overhaast hun kraam opgepakt en met spoed vertrokken. Ook van deze mishandeling werd aangifte gedaan. Het was sensatie eerste klas, maar je schiet er niks mee op. “Veel gezeur en gedreig, dat heeft een hele impact”, aldus Jan Antonissen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.