genomineerden roja bekend

De bedrijven zijn op de shortlist terecht gekomen in de categoriën ‘starters’, ‘MKB’ en ‘agrarisch’.

Tot 25 juni kon iedereen een Raalter bedrijf aanmelden voor ROJA. De jury spreekt nooit over aantallen en al helemaal niet over namen, maar aan het aanmeldingen kun je aflezen dat de verkiezing enorm veel aanzien heeft. De afgelopen twee weken heeft de jury, onder leiding van notaris Van der Werf de longlist omgezet tot een shortlist.

Fierce hair & make-up, Zuivelhoeve Raalte en Coop Alfring staan op de shortlist voor ‘starter van het jaar’. In deze categorie vallen de bedrijven die korter dan drie jaar bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven.

In de categorie Midden- en Kleinbedrijf vallen alle bedrijven uit de (detail)handel, industrie, horeca en dienstverlening. Veldhuis Media, Uitzendbureau Salland/Salland Groep, Autotechniek Raalte B.V. zijn daarvoor genomineerd.

Landwinkel Buitengewoon, Koe in de kost, Kleinlangevelsloo Biologisch Made Easy! zijn genomineerd in de categorie ‘agrarisch’.

Alle genomineerden worden de komende tijd door de ROJA-jury bezocht. Criteria voor de eventuele winst moeten gezocht worden in bijvoorbeeld de positieve manier waarop een bedrijf zich weet te onderscheiden. Denk daarbij aan een in het oog springende prestatie, bijzondere maatschappelijk of sociale betrokkenheid, innovatieve ontwikkelingen, milieubewustzijn, het vergroten van de bekendheid van Raalte of bijvoorbeeld een goede klantgerichtheid. Op basis daarvan waren de bedrijven al aangemeld. De jury gaat die elementen in haar bedrijfsbezoek nog eens extra tegen het licht houden.

Op de vrijdag van Stöppelhaene wordt beken gemaakt wie zich ROJA mag noemen om die eretitel blijvend met zich mee te nemen en eventueel uit te dragen. De ROJA-uitreiking is een event waar ondernemers graag naar toe gaan. Omdat het ieder jaar weer spannend is wie er wint. Omdat het een prachtige gelegenheid is te netwerken.

Categorie Starters

Fierce hair & make-up (Zwolsestraat 42, 8101 AD Raalte) staging2.fiercehairmake-up.nl

Korte omschrijving: kapsalon en visagie. Geopend op 1 augustus 2014. Passie voor haar, ambitie en creativiteit in combinatie met de nieuwste trends zorgen samen voor de mooiste creaties. Fierce gelooft dat een kapsel moet passen bij de persoonlijkheid van haar klanten.

Zuivelhoeve Raalte (Herenstraat 25, 8102 CN Raalte) staging2.zuivelhoeve-raalte.nl/

Korte omschrijving: kaas en delicatesse winkel. Geopend op 20 februari 2014. Naast een breed assortiment Hollandse kazen kunt u bij Zuivelhoeve Raalte ook terecht voor de mooiste buitenlandse kazen, vers gebrande noten, de lekkerste tapas, zuidvruchten en allerlei andere lekkernijen.

Coop Alfring (Butzelaarstraat 21, 8105 AP Luttenberg)staging2.coop.nl/supermarkten/luttenberg/coopcompact-luttenberg-

Korte omschrijving: supermarkt, slijterij, bezorgservice. Op 22 april 2013 is Richard Alfring na een overname gestart met Coop Alfring. Na de onlangs uitgevoerde grondige verbouwing is het een supermoderne supermarkt waar Service met een HOOFDLETTER wordt geschreven.

Categorie MKB

Veldhuis Media (Kanaaldijk Oostzijde 3, 8102 HL Raalte) staging2.veldhuis.nl

Korte omschrijving: een modern grafimediabedrijf en dé specialist voor het ‘hightech’ vervaardigen van magazines, tijdschriften, catalogi en boeken. Er zijn 75 medewerkers werkzaam en het bedrijf produceert 24/5, vanaf de opmaak tot en met de verzending vindt alle productie plaats in Raalte. Onze klantenkring zijn met name uitgeverijen, instellingen, reclamebureaus, intermediairs en B2B bedrijven in heel Nederland.

Uitzendbureau Salland/Salland Groep (Kaagstraat 10C, 8102 GZ Raalte) staging2.sallandgroep.nl

Korte omschrijving: uitzenden/bemiddelen in branche transport, logistiek en bouw alsmede het geven van advies op gebied van P&O, opleiden en ontwikkelen van medewerkers in de branche transport en logistiek, payroll

Autotechniek Raalte B.V. (Praamstraat 1, 8102 HM Raalte) staging2.autotechniekraalte.nl

Korte omschrijving: Volvodealer, garagebedrijf, verkoop nieuwe en gebruikte auto’s en onderhoud. In januari onderscheiden met de Excellent Dealer Award voor met name de klanttevredenheid.

Categorie agrariërs

In de categorie ‘agrariërs’ zijn dit jaar drie bedrijven genomineerd waarvan je vijftien jaar geleden niet zou verwachten dat je ze op het platteland aan zou treffen. Landwinkel Buitengewoon, Koe in de kost en Kleinlangevelsloo Biologisch Made Easy! zijn alle drie bedrijven die aanvullen zijn op het agrarische sector. Enerzijds zoeken agrariërs nevenactiviteiten en krijgen daar qua bestemmingsplan ook meer mogelijkheden toe. Anderzijds krijgt het platteland ook steeds meer een recreatieve en toeristische functie. De genomineerde bedrijven opereren volop in die marge.

Landwinkel Buitengewoon (Hellendoornseweg 88, 8105 ST Luttenberg) staging2.buitengewoonluttenberg.nl

Korte omschrijving: een melkveebedrijf, een landwinkel met een groot assortiment boerderij- en streekproducten en een zorgboerderij voor dagbesteding van zowel jongeren, volwassenen en ouderen

Koe in de kost (Stokvisweg 10, 8111 RS Heeten) staging2.koeindekost.nl/

Korte omschrijving: een melkveebedrijf met Grondulows; bijzondere recreatieverblijven in een agrarische omgeving

Kleinlangevelsloo Biologisch Made Easy! (Japiksweg 1, 8101 NL Raalte) staging2.ervehetloo.nl/biologisch-made-easy

Korte omschrijving: een biologisch melkveebedrijf met kaasmakerij en een biologische boerderijwinkel inclusief een bezorgservice.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.