geintje of foutje wegwijzer omgedraaid

Of het een geintje is of een foutje, daar zijn ze nog niet uit. Twee politieagenten van het korps Raalte reden dit weekend tijdens hun ronde door Laag Zuthem en kwam iets opmerkelijks tegen.

‘Vanaf de Kolkweg reden we de spoorweg over. Gekomen bij de kruising Kolkweg met de Lierderholthuisweg wilden mijn collega en ik linksaf richting Lierderholthuis rijden. Immers rechtsaf de Kolkweg volgen houdt in dat we richting Zwolle zouden koersen en dat wilden we dus niet.’

De chauffeur van de politieauto werkt al enige decennia in dit gebied en kent het gebied op zijn duimpje. Hij wierp een blik op de in de berm van de kruising staande officiële paal met richtingaanwijzer. Zag hij dat nou goed? Lierderholthuis rechtsaf en Zwolle/Wijhe linksaf.

‘Inderdaad het stond er toch echt. Is het een geintje of is het een foutje van degene die de paal met richtingaanwijzer geplaatst heeft? Of is de situatie al langer zo en heeft nog nooit iemand het opgemerkt? Misschien komen we er ooit achter. Lierderholthuis is een leuk dorp waar men dit weekend volop feest heeft maar daar heb je als weggebruiker niets aan als je toevallig naar Zwolle moet toch? Nou ja wij weten in ieder geval de weg en anders hebben we nog navigatie in ons voertuig.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.