gait stappie 83 zoekt eigen fietsen

Gerrit Stappenbelt, beter bekend als Gait Stappie, uit Lemelerveld is op zoek naar oude racefietsen die hij vroeger zelf verkocht heeft. De 83-jarige fietsenmaker wil de oude racefietsen een opknapbeurt geven, daarna poetst hij ze ook nog flink op.

Met zijn 83 levensjaren kijkt Stappie terug op de tijd dat hij met wielrennen startte en daardoor vraag naar racefietsen creëerde in zijn fietsenzaak in Lemelerveld. Mede voor een nieuw project van zijn zoon Edwin, die een sportfietswinkel in Zwolle bestiert, is hij driftig op zoek naar oude racefietsen die oorspronkelijk verkocht zijn door Gait of waar hij ooit aan gewerkt heeft.

Hij zoekt de echt oude racefietsen van staal, met de schakelaars nog op het frame. Bij voorkeur uit de periode tussen 1960 en 1990. Gait wil de fietsen weer in originele staat te brengen. Verroest, beschadigd of onder het vuil? Geen enkel probleem. Gait, inmiddels echt met pensioen, wil proberen de oude racefietsen een tweede leven te geven.

Het doel? “L’Eroica”, fietstochten met klassieke fietsen, bijvoorbeeld de Klassieke Ronde van Vlaanderen voor racefietsen van voor 1990. Renners rijden de tocht uitgerust met wollen broek en shirt.

Merken die Gait zoekt zijn onder meer Colnago, Benotto, Atala, Bianchi, Raleigh, Mercier, Peugeot en Union. Heb je een oude, klassieke racefiets staan? Of heb je nog onderdelen, wollen fietskleding of oude wielen? Gait komt er graag naar kijken. Hij is bereikbaar op 0572-370222.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.