ga eagles klaar in europa na voetballes

Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles is ten einde. De ploeg van Dennis Demmers verloor vanavond in Boedapest met 4-1 van Ferencvaros. Na de 1-1 in ‘eigen huis’ betekende dat uitschakeling in Europa. Met name de eerste helft was een foutenfestijn aan de kant van de Deventenaren.

Go Ahead Eagles reisde met goede moed af naar de hoofdstad van Hongarije voor het tweede treffen met Ferencvaros. Na het 1-1 gelijkspel in het stadion van FC Emmen waren de kwaliteiten van de tegenstander niet onbelicht gebleven, maar hoop op een stunt bleef aanwezig.

Onder toeziend oog van de Eagles-directie, inclusief gelegenheids-bestuurslid Henk de Haan, verschenen de rood-gelen aan de aftrap. Een kwartier daarvoor had de selectie nog live-beelden van de Brink voorgeschoteld gekregen waarop naar schatting zo’n 6.000 supporters hun helden toezongen.

Snelle achterstand

Maar hoe mooi dat begin van de avond was, zo dramatisch was de openingsfase voor de Deventenaren. Net als in de thuiswedstrijd kwam Go Ahead Eagles ook nu weer heel snel op achterstand. Al in de 4e minuut was Zoltan Gera trefzeker met een hard schot dat nog iets van richting werd veranderd. Het betekende het begin van een zware avond voor de mannen uit Deventer.

Bekomen van de schrik kwam Eagles wel wat beter in de wedstrijd, maar kansen waren er in het eerste kwartier niet. Na twintig minuten voetballen leek het sprookje zelfs al voorbij. Na een goede redding van Cummins bij een één-tegen-één-situatie schoot de goalie namelijk zo slecht uit, dat Daniel Böde de bal op een presenteerblaadje kreeg. Hij liep een paar passen richting goal en schoof eenvoudig binnen: 2-0.

Cummins onzeker

Cummins bleek ook in het restant van de eerste helft een onzekere factor met enkele vreemde uittrappen, maar deze werden gelukkig niet allemaal afgestraft. Daarnaast verliep het combinatiespel van de Deventenaren in z’n geheel ook niet vlekkeloos. Foute passes volgden elkaar in rap tempo op, waardoor de ploeg van Dennis Demmers niet lekker in de wedstrijd kon komen.

Op slag van rust gaf de thuisploeg dan ook de genadeklap. Een dribbel van Lamah resulteerde in een goed legje op Busai, die de bal vervolgens achter Cummins kon tikken. Zo spatte de droom van Go Ahead Eagles al voor rust uiteen.

Na rust schoot Ferencvaros weer aardig uit de startblokken. Een doelpunt in de 50e minuut werd echter afgekeurd. Attila Busai, die voor de assist zorgde, stond namelijk buitenspel. Toch liet de situatie wel weer zien dat de Hongaren met aardig combinatiespel eenvoudig door de Eagles-defensie konden snijden.

Penalty

In de 65ste minuut kon Lamah een einde maken aan alle twijfel toen de Zweedse arbiter de bal op de stip legde. Een handsbal van Teijsse, waarmee een voorzet van Vargas werd gekeerd, was hiervoor de aanleiding. De in Ivoorkust geboren Belg faalde echter oog in oog met Cummins; hij schoot naast.

Vijf minuten later volgde de grootste kans van de wedstrijd aan Eagles-zijde. Een acrobatische omhaal van Teijsse belandde op het hoofd van Leandro, die zo de bal bijna in eigen doel kopte. Maar met een katachtige reflex was daar Dibusz die de bal wist te keren.

Lange tijd leek het erop dat de laatste twintig minuten van het duel zonder spraakmakend moment zouden worden uitgespeeld. Toch was daar een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd Zsolt Haraszti die de 4-0 tegen de touwen werkte. De invaller kreeg veel te veel tijd op zeven meter van de goal en koos simpel een hoekje uit.

Eretreffer

Go Ahead Eagles stond een roemloze ondergang in Europa te wachten, waar het niet dat Deniz Türüc in de extra tijd de Deventer eer nog wist te redden. Na een goede kapbeweging schoot de middenvelder de bal van aardige afstand schitterend in de rechter bovenhoek. De eer was gered, maar de wedstrijd al lang verloren.

De scheidsrechter vond het na de treffer wel welletjes en floot direct af. Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles kwam daarmee ten einde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.