flinke maatregelen rondom komst normaal

De komst van Normaal naar Stöppelhaene wordt met strenge extra veiligheidsmaatregelen omringd. Stöppelhaene, gemeente, de politie en zelfs een instituut dat ‘de Veiligheidsregio’ heet, broeden nog op de best te nemen maatregelen. Zo moeten er waarschuwingsborden komen in een cirkel om het centrum van Raalte voor het geval de Domineeskamp te vol is om nog meer mensen te herbergen.

Toen de Veldtocht Dalfsen aandeed werd daags van tevoren ook in de buurtdorpen al rijkelijk met stro gestrooid. Er dook toen zelfs een filmpje op van een auto die daardoor vlam vatte. Stro in de motorkap, oververhitting, dan krijg je dat. Die ervaringen leiden tot een verhoogd risicoscenario.

Welke maatregelen er precies getroffen worden in Raalte, willen betrokken partijen niet tot achter de komma geven, maar een beetje langs alle betrokkenen heen bellen leert dat al op de invalswegen van Raalte signalering moet komen als het vol is. Op het terrein zelf moeten extra dranghekken komen zodat bij gedrang het publiek in buffers verdeeld wordt. Er komen extra sluizen voor hulpdiensten zodat die makkelijker midden in het publiek kunnen komen. En een voetbalteam uit Dalfsen wordt ingezet voor het tactisch benaderen van fans. Dat team is zelf groot fan van Normaal en weten goed in te spelen op de aanhangers. De eerste fans worden op zondag 30 augustus al om 9.00 uur verwacht. En dat terwijl het optreden pas om 14.30 uur begint.

De gemeente Raalte zegt er het volgende over: We zijn nog intensief in overleg met de organisatie Stöppelhaene, de Veiligheidsregio, politie en brandweer om de juiste eisen en veiligheidsregels vast te stellen in verband met het laatste optreden van Normaal in Raalte. Juist gezien het feit dat het de laatste keer is voor Normaal en de verwachting dat het extra druk zal worden, is het heel belangrijk dat we alle scenario’s heel goed in beeld hebben.” Stöppelhaene zegt er verder niks over. En Bennie van Normaal, die zag niks, want die mos pissen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.