fiets blokje om met heikera

Fietstoerclub Heikera houdt op zondag 19 juli het Blokje Om. Start- en finishlocatie van deze fietstocht met afstanden van 40, 60 en 100 kilometer is Zalen-Restaurant De Veldhoek aan de Lemelerveldseweg 37 in Heino.

De kortste afstand doet de naam ‘Blokje Om’ eer aan, want die zal in de omgeving van Heino blijven. De deelnemers kunnen genieten van het befaamde Sallandse coulisselandschap rond Heino, Raalte en Lierderholthuis. Gelegenheid voor een kopje koffie wordt geboden in Café d‘Olde Wettering in Lierderholthuis.

De afwisseling van vergezichten over de weilanden en de prachtige beboste omgeving van Het Reelaer en Den Alerdinck maken deze tocht een tot een fraaie fietstocht voor jong en oud.

De 60 km gaat door dezelfde afwisselende omgeving, de extra kilometers van deze fietsroute worden gemaakt door de prachtige omgeving van Diepenveen en Olst waarbij halverwege in De Eikelhof de rust zal zijn bij uitspanning De Lepelaar.

De langste fietsroute zal de Hanzesteden Deventer en Zutphen aandoen waarbij de IJssel zeker niet gemeden wordt! Het wordt genieten als men via Bathmen, Joppe, Eefde, Kring van Dorth naar Voorst/Empe fietsen om daar uit te rusten bij theeschenkerij De Hommel, waarna in Olst aansluiting wordt gezocht met de overige routes.

Toerleider Els Brok: “Fietspaden worden zoveel mogelijk gemeden zodat deze tocht prettig te fietsen is door wielrenners, zij krijgen regelmatig gelegenheid een flinke snelheid te ontwikkelen!”

De inschrijving voor de 100 km is tussen 08.00 en 12.00 uur, voor de 40- en 60 km tussen 09.00 en 12.00 uur. De deelnamekosten voor de Heikera fietstocht bedragen 4 euro p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. NTFU-leden krijgen een korting van 1 euro. Voor meer informatie: staging2.heikera.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.