experience outdoor mooi feestje voor iedereen

Op het MBI-terrein in Raalte werd asbest gevonden en dus moesten zowel Experience Outdoor als Pedro Pico Pop op zoek naar een nieuwe locatie.

“Dat was wel even een flinke tegenvaller”, zegt Bas Bolink namens organisator Roots Dance Events. “Aangezien wij samenwerken met Pedro Pico Pop, zijn wij ook afhankelijk van hen. Gelukkig hebben zij het voor elkaar gekregen om snel een andere, geschikte locatie te vinden. Het feest vindt nu vanaf 19.00 uur plaats op Evenemtenterrein Sallandse Poort, bij kruispunt Bos. Maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Nu moeten we bijvoorbeeld ook tenten en aankleding huren om een vergelijkbare sfeer te creëren als op het MBI-terrein. Maar dat is gelukkig allemaal gelukt. Zo gaan we dus werken met een tent en zal er een loods worden gebouwd. Daarnaast hebben we net als vorig jaar een buitenpodium.

Muziek

Experience Outdoor kent drie podia met verschillende muziekstijlen. Oxygen, het buitenpodium, is de Housestage. Bij Hazhard, de tent met de fabrieksuitstraling, kun je terecht voor hardstyle en op het Twidl-podium hoor je techno. Net als andere jaren staan er ook dit jaar weer diverse bekende artiesten op Experience Outdoor. “Onze hoofdact is Giocatori. Dat is een dj-act met twee mc’s die er een geweldig feest van maken. Eén van die mc’s is Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine, die op dit moment samen met Ronnie Flex op nummer 1 staat met het nummer ‘Drank en Drugs’. Dat past helemaal bij het festival. Er gebeurt namelijk wat op het podium en dat slaat aan.” De grote naam op het Hazhard-podium is Jack of Sound en op het Twidl-podium is Jan Liefhebber de grote man. Hij is een Nederlandse artiest die inmiddels internationaal is doorgebroken en op de grotere festivals draait.

Verder staat er veel lokaal en regionaal talent op het podium. Bas Bolink, ook wel bekend als DJ Bolinski, klimt zelf deze avond ook nog een half uurtje op het podium. “Eén van de acts is de Deventer/Raalter formatie Amigo Gringo. Een house-duo die ik bijsta als dj Mad Money. Het is niet ideaal dat ik nog even ga draaien, maar wel heel erg leuk.”

Vrijwilligers

De reden dat het voor Bolink niet ideaal is dat hij zelf het podium bestijgt, is dat hij, samen met zijn ‘organisatievrienden’ verantwoordelijk is voor de algehele gang van zaken. “Roots Dance Events is eigenlijk ontstaan als een vriendengroepje die het leuk vond om af en toe een mooi feest te organiseren. Samen met Marco Meijer en Chris Schuiling organiseer ik dan feesten. En voor Experience Outdoor is Melvin Lammers daar sinds vorig jaar ook bijgekomen. Hij heeft veel ervaring in de branche. Zo zit hij ook in de organisatie van Lil Hill in Luttenberg. Maar tijdens een feest komt er veel organisatie bij kijken. Inmiddels zijn er ongeveer veertig vrijwilligers aan het werk tijdens Experience Outdoor.”

Die vrijwilligersclub is al jaren een vaste club van trouwe vrijwilligers. “Het zijn bijvoorbeeld vriendengroepen die het leuk vinden om achter de bar te staan, of de garderobe te bemannen of te helpen backstage. Zij willen ons altijd helpen. Helaas zijn wij wel afhankelijk van ze. Want we maken geen winst met deze feesten. We willen gewoon een heel mooi feest neerzetten voor iedereen die dat leuk vindt. Naar de eerste editie kwamen 650 feestgangers en nu kruipen we langzaam richting de duizend. Als wij kiet draaien, dan zijn we al heel blij. Na afloop drinken we altijd met alle vrijwilligers een biertje en een paar maanden na het feest houden we altijd nog wel een grote barbecue.”

Kaartverkoop

Een kaartje voor Experience Outdoor kost in de voorverkoop tien euro en is te koop bij Primera Raalte en de Gouverneur in Raalte. Maar je kunt je kaartje ook online kopen op staging2.experienceoutdoor.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.