combitunnel n35 eind augustus open

De combitunnel op de N35 bij Nijverdal gaat eind augustus open. Het nieuwe wegdeel van de N35, inclusief de Salland-Twentetunnel, wordt op 29 augustus in gebruik genomen voor het wegverkeer. Alle testen die de afgelopen maanden zijn gedaan, hebben aangetoond dat de ICT goed werkt en communiceert met de verkeerscentrale in Wolfheze.

De verkeerscentrale bedient alle matrixborden en camera’s op de rijkswegen en straks ook alle systemen van de tunnel. Naast de testen die door de aannemer, Rijkswaterstaat en TNO zijn gedaan, zijn er trainingen geweest voor organisatie en personeel dat met de tunnel gaat werken. Ook het personeel van de hulpdiensten is getraind. De onafhankelijke veiligheidsbeambte heeft inmiddels positief geadviseerd; de laatste puntjes worden nog op de i gezet. In de komende periode zal de veiligheidsregio Twente advies geven waarna het aan de gemeente Hellendoorn is om over de vergunning te beslissen.

Laatste werkzaamheden

Voordat het nieuwe wegdeel inclusief tunnel open kan, moet dit nog aangesloten worden op de bestaande weg. Aan de zijde van Dalzicht is dat snel aangepast; aan de oostzijde dient de bypass nog te worden verwijderd. Voor deze werkzaamheden wordt de Wierdensestraat tussen de Baron van Sternbachlaan en de Burgemeester H. Boersingel rond de openstellingsdag een korte periode afgesloten. Daarna is ook de fietsroute weer hersteld.

Combiplan Nijverdal

Het Combiplan Nijverdal ontlast het centrum van Nijverdal, door het knelpunt van de N35 aan te pakken. Rijkswaterstaat verplaatst de N35 naar het noorden en ProRail legt hiernaast het spoor aan. Een deel van de nieuwe weg en het spoor komt in een tunnel te liggen. Het resultaat is een snellere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het dorp. Het spoordeel is in april 2013 opengesteld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.