bv natuurlijk op elektrisch de tuin in

In de zomer neemt ’t Natuurlijk Huus de rubriek van de BV Natuurlijk voor haar rekening. Deze week gaat het over grasmaaien.

Gras maaien doen we ieder jaar vanaf ergens in april/mei tot en met ergens in oktober/november. We weten niet hoe het jullie vergaat, maar als we eenmaal in de herfst zitten, zijn we toch blij dat het gras niet meer zo hard groeit, dat we er niet een of zelfs twee keer in de week met een maaier over heen moeten. Even achter de maaier aanlopen is nog helemaal het probleem niet, maar dat ge-emmer met die kabels, kan dat niet anders?

Ja dat kan, bleek bij een bezoekje aan Veldman Landbouwmechanisatie op de Tuinbeurs in Luttenberg. Steeds meer tuingereedschap gaat op accu. En die accu’s worden al maar sterker. Net als met een accu-boormachine heb je nu ook accu-grasmaaiers. Als je tuin niet al te groot is, kun je met één accu de hele tuin doen. Is je tuin iets groter, dan heb je er een wisselaccu bij. En opladen gaat heel snel. Veldman heeft zelfs elektrische zitmaaiers. Dat is voor nog grotere tuinen. En je hebt natuurlijk grotere accu’s nodig. Het werkt als een elektrische auto: je plugt de zitmaaier gewoon in op het stroomnet. En je kunt er gerust een uurtje mee maaien.

Met dat soort vooruitzichten is het helemaal niet erg om een overcapaciteit aan zonnepanelen op je dak te leggen, het levert je uiteindelijk gratis stroom op. En wat er meer van is: elektrische apparaten maken veel minder lawaai. Je kunt met een accu-grasmaaier zonder bezwaar op zaterdagmorgen in alle vroegte aan het maaien, zonder dat je de buren wakker maakt! Dat zelfde voordeel geldt ook voor elektrische bosmaaiers, elektrische kettingzagen, zelfs elektrische stenenslijpers. Niet alleen handig voor de vroege doe het zelfer op zaterdagmorgen, maar ook voor de hovenier die onderhoud wil plegen in woonwijken en met goed fatsoen niet voor half negen in de ochtend kan beginnen.

En dan niet te vergeten het milieuvoordeel: geen uitlaatgassen meer, wat voor de man aan het apparaat zelf misschien nog wel het grootste voordeel is.

Tot slot nog een tip: bladblazers heb je ook heel milieuvriendelijk. Dan heet het een bezem!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.