buurt boos over snoeien bomen bij ccs

De buren van het stukje bos hebben samen een brief aan het college van burgemeester en wethouders geschreven om de kap-/omgevingsvergunning niet te verlenen.

“Het betreft geen wandelbos, maar een stuk natuurlijk bos dat is ontstaan doordat diezelfde natuur met rust is gelaten”, schrijven de omwonenden. “Wij hebben daarvoor zeer veel waardering. Temeer nu we hebben vastgesteld dat zich in deze betrekkelijke rustzone dieren hebben gevestigd die je er niet verwacht. Zo hebben we al meerdere malen kennis genomen van de aanwezigheid van amfibieën. Zelfs een roofvogel heeft hier vorig jaar een nest gebouwd en jongen gekregen. Wij hebben hieraan geen ruchtbaarheid gegeven omdat we vreesden voor plundering.”

Ook kunnen de schrijvers van de brief zich in het geheel niet vinden in de wijze waarop de gemeente het dunnen definieert. “Het verwijderen van opgaande beplanting en het verwijderen van tot 50 procent der kronen betekent niets meer of minder dan een enorme en totaal onnodige kaalslag. Bovendien is van veel dood hout in de kronen, zó dit überhaupt een rol zou mogen spelen in een niet bewandelbaar bosperceel, hebben wij amper iets kunnen vinden.”

De buren willen dat het stukje natuur met rust wordt gelaten. “Vanzelfsprekend hebben wij er geen bezwaar tegen als u, bij direct gevaar voor de omgeving, dat gevaar inperkt. Daarbij zal het ons inziens dan ook moeten blijven. Van een dergelijk gevaar kan voorlopig echter geen sprake zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.