broeklanderfeest weer vol klassiekers

Broekland staat in het eerste weekeinde van de bouwvak, op 17 juli, weer in het teken van het Broeklanderfeest. Vier dagen lang, van 17 t/m 20 juli, een en al gezelligheid, bekenden terug zien en sfeer proeven, want dat is wat het Sallandse feest uitstraalt. Inmiddels is ook het programma bekend en dat staat weer vol met klassiekers. Maar die klassiekers, zoals ‘Wie hef de Bokse an’ krijgen wel een nieuw jasje.

Net zoals andere jaren is er het hele weekend gratis entree. “Natuurlijk, als we op zaterdagavond vijf of tien euro entree vragen, dan harken we makkelijk tienduizenden euro’s binnen. Maar dat heeft ook een prijs. Het kost sympathie, sfeer en toegankelijkheid. We willen dat het een feest is voor jong en oud, voor mensen met een kleine en een grote portemonnee. Het vragen van entree past hier niet bij”, vertelt bestuurslid Maatman.

Het is duidelijk, in Broekland draait het om de sfeer, de laagdrempeligheid en de knusheid. Opvallend is dat de toegang niet onder druk staat door de lange crisis. “Wij proberen elk jaar weer te innoveren, zodat het feest steeds gezelliger wordt, hierdoor blijven de bezoekers terug komen”, vervolgt Maatman.

Programma

Niet alleen ’s avonds is het feest tijdens de ‘Warme Kermse’ (oudere broer van de Kole Kermse), ook overdag is er genoeg vermaak. Zaterdagochtend bijvoorbeeld is er de bekende Uitmarkt, die door het hele dorp slingert en ’s middags is er de trekkerslep. Tip: Tijdens en na deze wel bekende activiteiten kun je plaats nemen op het kermisterras. De organisatie heeft Lara Leaves weten te strikken. Een zangeres pur sang die zingt als een nachtegaal. Verder kunnen de mannen (en natuurlijk ook vrouwen) zich vermaken met Reuzentafelvoetbal en een voetbalschietmeter. Ook komt er een straattekenaar die de prachtigste creaties op straat gaat maken rondom het feestterrein.

Speciaal voor de dames komt er een cursus jumbodansen (en natuurlijk ook voor de ritmische heren). Er zal een een ReuzenTwister en Jenga zijn en als klapper op de vuurpijl komt Karin van Barbershop Mooi Man vier mannen knippen/behandelen. Dat zullen waarschijnlijk de knapste mannen van het weekend worden. Ondertussen vermaken de kinderen zich op de luchtkussens of in de zandbak, uiteraard met uitzicht vanaf het terras. Het terras is zaterdagmiddag, zondagmiddag en maandagmiddag geopend.

Op zondag starten de dag om 11.00 uur met de Kermisloop over 1, 3, 5.5, en 10 kilometer. Je kunt sportief meedoen, maar aanmoedigen mag natuurlijk ook. ’s Middags is er gegarandeerd spektakel met het spel ‘Wie hef de bokse an 2.0 – MMDMVM editie. “Na 4 jaar WHBA is het tijd om wat veranderingen door te voeren”, aldus bestuurslid de Haan. “We willen graag blijven vernieuwen en verassen. Ook zagen we dat de prijzen zoals ‘vooraan in de kerk tijdens de nachtmis’ niet meer werden afgenomen. Kortom, tijd voor vernieuwing maar vrees niet heel blijft: de arena, tribunes, chaos, spelletjes maar we gieten het in een wat ander jasje. Wat het precies wordt, laten we nog even als verrassing.”

En wat dacht je van de Playbackshow op de maandagochtend, die vele bezoekers trekt. Maar ook beachvolleybal, het doelschieten en de traditionele stoelendans. Tip voor de maandagmiddag: er wordt direct na de beachvolleybal een heuse beachparty georganiseerd. “De maandagmiddag is een middag dat iedereen lekker heeft gesport maar toch nog even zin heeft om de heupjes los te gooien – als soort van warming-up – voor het feest van de maandagavond. De beachparty sluit hier perfect bij aan”, aldus de maandagmiddagcommissie.

Broeklanderfeest gaat viral

Het is je vast niet ontgaan. Broeklanderfeest is hip-and-happening op Facebook. Er worden allerlei mensen genomineerd om naar ons mooie dorp te komen tijdens het feestweekend. Van mijlenver hebben mensen een filmpje gemaakt, waarin iemand anderen uitnodigt om te komen. Wel heel bijzonder was dat er zelfs een filmpje is opgedoken ergens uit een uithoek van Polen, met de tekst: ‘Ik ga Broeklanderfeest met maak’n, ie ook?’ Maar als klap op de vuurpijl was daar ook burgemeester Dadema van de gemeente Raalte die aanwezig zal zijn.

Programma

Vrijdag 17 julip

18.30 uur – 19.30 uur Kinderprogramma met als thema “Zomercarnaval”

18.15 uur – 19.00 uur Ballonnenwedstrijd

Vanaf 21.00 uur Feestavond m.m.v. Disco Kings

Zaterdag 18 juli

10.00 uur – 12.00 uur Kinderprogramma met als thema “Zomercarnaval” (groep 0-4)

10.00 uur – 12.00 uur Jeugdsurvival

10.00 uur – 15.00 uur Uitmarkt/rommelmarkt

11.00 uur – 18.00 uur Trekkerslep

13.00 uur – 15.00 uur Kinderrommelmarkt

14.00 uur – 20.00 uur Gezelligheid voor jong en oud op het kermisterras = aanrader

14.00 uur – 17.00 uur 55+ Programma

Vanaf 21.00 uur Feestavond m.m.v. Broadway, DJ Sander en DJ Digital Junkies (arena)

Zondag 19 juli

Vanaf 10.00 uur Brommer-, oldtimer- en solextocht (vertrek bij De Hoppe)

11.00 uur – 13.30 uur Kermisloop

11.00 uur – 14.00 uur Fietstocht (vertrek bij De Hoppe)

14.30 uur – 16.30 uur Wie hef de bokse an 2.0 – MMDMVM editie

Vanaf 17.00 uur Feestmiddag m.m.v. Hike en DJ Sander

Maandag 20 juli

10.30 uur – 12.30 uur Playbackshow (opgave via Broeklanderfeest.nl)

11.30 uur – 11.33 uur Prijsuitreiking straatversiering

13.30 uur – 16.00 uur Kinderprogramma met als thema “Zomercarnaval”

13.30 uur – 17.00 uur Disselhorst Totaal Installateur beachvolleybal (opgave via

Broeklanderfeest.nl)

13.30 uur – 17.00 uur Schoorsteenveegbedrijf Gait Middelkamp penalty bokaal

16.30 uur – 18.00 uur Beachparty (bij de volleybalvelden)

20.00 uur – 21.30 uur Stoelendans o.l.v. het Broeklandse straatorkest

Vanaf 21.00 uur Feestavond m.m.v. Boston Tea Party en DJ Sander

Zie ook staging2.broeklanderfeest.nl voor alle ins en outs over het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.