bmxer bodhi 9 hoopt op olympisch toernooi

Hij is pas negen jaar oud en komt dinsdag al in actie op het WK BMX in België en reed vorige week al een EK. Bodhi Bakker (9) staat bij CRT Raalte bekend als een echt BMX-talent en zijn droom liegt er dan ook niet om. “Ik hoop ooit eens een Olympisch toernooi te rijden.”

Bodhi, die op basisschool de Korenbloem in Raalte zit, ging drie jaar geleden op BMX. “Ik had al paar keer staan kijken en ik fietste al van jongs af aan op kleine crossfietsjes door de buurt. Het leuke aan BMX is dat je in ongeveer dertig seconden een strijd aan gaat met zeven andere rijders. Wie het snelst over de bulten komt, is winnaar. Veel springen is gaaf!”

Dat Bodhi zo goed is, komt ook door het vele trainen. “Ik train drie keer in de week en rijd bijna elk weekend een wedstrijd. Mijn sterke punten zijn het starten en het springen.”

Meer informatie over het WK BMX in België vind je hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.