bangerrace pronkstuk kermis boerhaar

Boerhaar maakt zich weer op voor Kermis Boerhaar Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli is er van alles te doen in het dorp. Naast diverse optredens zijn er ook veel activiteiten, zoals de kinderspelen en de survivalrun. Klapstuk is de bangerrace op zondagmiddag.

Het feest begint vrijdagavond om 19.00 uur met de opening door burgemeester Ton Strien, met medewerking van Amicitia. Om 19.30 uur start het Schuttersfeest. De bedoeling is om een houten vogel aan flarden te schieten. Het geweer komt op een standaard te staan die slechts beperkte bewegingsvrijheid biedt. Tegelijkertijd start ook het traditionele touwtrektoernooi. De muzikale invulling is voor : Nie Wies. De entree is gratis.

De Kermis Boerhaar gaat zaterdagochtend om 9.45 uur verder met jaarlijkse Kinderspelen. Voor de kinderen van groep 1 tot en met 5 is er een uitgebreid spelletjestraject uitgezet. Van 9.00 tot 10.30 uur kun je starten aan de mooie fietstocht. Nieuw is de van Remmen Survival Run. Iedereen vanaf groep 6 met een zwemdiploma wordt uitgedaagd om mee te doen. Het parcours is ongeveer 2,5 kilometer lang. Wie zich uiterlijk 8 juli opgeeft kan gratis meedoen, anders betaal je 1 euro. Opgeven kan op staging2.kermisboerhaar.nl. Om 13.00 uur mogen de kinderen de Kluswijsballonnen in de lucht laten. Om 14.30 uur begint de jaarlijkse playback- en soundmixshow. ’s Avonds gaat het feest verder met een grote feestavond met medewerking van ‘Melrose’ en ‘Feestlift’. Tot 22.00 uur is de entree gratis.

Zondag

Zondag gaat het programma vanaf 10.45 uur verder met een grote dorpsbrunch. De bezoekers kunnen luisteren naar popkoor ‘Hart en Smart’ uit Nijverdal. Om 13.00 uur begint het kooivoetbaltoernooi.

Om 13.30 uur start dan het pronkstuk van het weekend, de Salland Hypotheek Bangerrace. Bij een bangerrace dien je in een speciaal geprepareerde auto zo snel mogelijk een aantal rondjes over een zand- of gravelcircuit af te leggen. De andere deelnemers mogen je daarbij van de baan duwen of op je botsen. Hierbij worden snelheden behaald van tot zo’n 90 kilometer per uur. En dat is dan nog maar bij de eerste manches. Later tijdens toernooien, wanneer alles wat nog kan rijden in de arena komt, gaat het nergens anders om dan elkaar een zo plat mogelijke auto te bezorgen. ‘Liever een mooi wrak op de kar dan een lege beker in de kast’, zo redeneren veel deelnemers. Natuurlijk worden alle veiligheidsprocedures in acht genomen. Iedereen heeft het erover. De organisatie hoopt op veel bezoekers en daar is de organisatie logistiek gezien ook goed op voorbereid. Na afloop is er ’s middags muziek van de formatie ‘B-Normal’. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes met ‘Millenium’. De entree is gratis.

Meer informatie en opgeven voor activiteiten kun je op staging2.kermisboerhaar.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.