anwb fietsteam op campagne bij blokje om

Een fietsteam van de ANWB was zondag 19 juli jl. aanwezig bij de start van de fietstocht Blokje Om in Zalen/ Restaurant De Veldhoek. Dit in het kader van de ANWB/ campagne ´Samen lekker fietsen´. Doel van deze campagne is de grootste ergernissen op het fietspad aan te pakken zodat het fietsen nóg leuker wordt.

Middels de campagne Samen Lekker Fietsen moeten zich zoveel mogelijk fietsers bewust worden van hun fietsgedrag. De ANWB hoopt dat te bereiken door fietsers de gedragsregels te laten onderschrijven op staging2.anwb.nl/samenlekkerfietsen en flyers uit te delen.

“Er wordt steeds meer gefietst en dat is mooi! Daardoor wordt het ook steeds drukker op de fietspaden. Zo druk dat mensen zich gaan ergeren, aan fietsers zonder bel bijvoorbeeld, of fietsers die het hele fietspad blokkeren of tegen de richting in rijden. Dat blijkt uit reacties van onze leden. Wij gaan de grootste ergernissen aanpakken door verkeersvriendelijk gedrag te stimuleren. We spreken met zijn allen enkele regels af, over bijvoorbeeld bellen als je iemand wilt inhalen en gebruik van de telefoon op de fiets” zo laat de ANWB over de achtergrond van de campagne weten.

De vereniging roept iedereen op om de regels te onderschrijven en na te leven. “Want dan blijf fietsen leuk.”

De ANWB hoopt met de campagne tienduizend handtekeningen binnen te halen.

De regels waar de campagne om draait:

1. Geef even een belletje als je langs komt (nieuwsgierig wie er aan komt? neem een spiegeltje en kijk niet om!)

2. Achter elkaar fiets je niemand in de weg (zeker op smalle en drukke fietspaden)

3. Met de stroom mee fietst echt beter dan er tegenin (en er komt ook geen ruzie van)

4. Appen op de fiets is echt geen goed verhaal (bellen, posten en tweeten doe je natuurlijk ook niet terwijl je rijdt)

5. Ook in het donker zien we je graag! (straatverlichting aan? jouw verlichting ook)

Het ANWB-Fietsteam zal deze zomer elk weekend bij toertochten en op drukke fietsplekken aanwezig zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.