zorggroep raalte let extra goed op tijdens hitte

Zorggroep Raalte doet er alles aan om het haar bewoners zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de hittegolf. “Onze medewerkers werken volgens ons Hitteprotocol. Daar staan meerdere adviezen in. Deze staat ook vermeld op het Kompas (Intranet van Zorggroep Raalte). Ook geven wij de bewoners tips op narrow casting (beeld tv)”, laat Irna Temmink namens de zorggroep weten. Daarnaast wordt er extra gelet op cliënten met hartziekten, COPD, diabetes mellitus en overgewicht. Ook bij cliënten die gebruik maken van plasmedicatie is extra toezicht geboden.

“Door het treffen van de maatregelen uit dit protocol het risico van uitdroging en/of oververhitting van cliënten ten tijde van langdurige, extreme hitte beperken. Binnen Zorggroep Raalte hebben we namelijk te maken met ouderen die een kwetsbare groep vormen bij extreme weersomstandigheden. Medewerkers van Zorggroep Raalte worden geacht ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen die nodig zijn om risico’s voor hun gezondheid ten tijde van extreme hitte te beperken.”

Voor haar cliënten zorgt Zorggroep Raalte voor een koele, algemene ruimte, stimuleert zij mensen om voldoende te drinken (2 tot 3 liter vocht is bij extreme hitte noodzakelijk). Vaak kleine hoeveelheden drinken is daarbij beter dan een paar keer een grote hoeveelheid te drinken. Ook wordt de cliënten geadviseerd extra fruit te eten, zicht luchten en met lichtgekleurde kleding te kleden en het hoofd buiten te bedekken met een hoed of een pet.

Cliënten wordt aangeraden niet tussen 12.00 en 16.00 uur naar buiten te gaan en inspanning op dat moment van de dag te vermijden. Ook wordt geadviseerd zonnebrand te gebruiken met een hoge beschermingsfactor

Daarnaast wordt de cliënten duidelijk gemaakt het gezicht, hals en polsen regelmatig koud te maken met een koud, nat washandje of door gebruik te maken van een ijszak of plantenspuit en voetenbadjes kan voor extra verkoeling zorgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.