zonnepanelen op 500 huizen sallandwonen

SallandWonen gaat nog dit jaar 500 woningen van zonnepanelen voorzien. Omdat de zonnepanelen jaarlijks 120 euro voordeel per huishouden moeten opleveren op de energierekening, besparen de bewoners van de woningen met zonnepanelen 10 euro per maand.

SallandWonen heeft een deel van haar huurders – aan de Iepensingel en Esdoornstraat in Raalte – een uitnodiging gestuurd voor een informatieavond. Op donderdagavond 4 juni wordt deze selecte groep geïnformeerd over de mogelijkheden en de voordelen. Woningen die in aanmerking komen voor zonnepanelen hebben weinig tot geen last van schaduw door bijvoorbeeld bomen en stroomverbruik moet per jaar meer dan 2000 kWh zijn. Een gemiddeld gezin verbruikt 3700 kWh.

Uit onderzoek van de Woonbond blijkt dat 86 procent van de huurders graag gebruik wil maken van zonnepanelen. De bewoner betaalt niet voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte stroom. Een deel van de stroom blijft afgenomen worden van het energiebedrijf, maar dankzij de zonnepanelen is dat minder stroom dan normaal.

De huurder betaalt voor de zonnestroom 17,5 eurocent per kWh aan SallandWonen. Het voorschot voor zonnestroom is gemiddeld twintig procent lager dan het voorschot dat de huurder op dit moment betaalt voor de stroom van het huidige energiebedrijf, waardoor de huurder direct 10 euro per maand bespaart.

De plaatsing van de zonnepanelen leidt tot grote vreugde bij Ben Misha, die zich vorig jaar als gemeenteraadslid van 1 voor Allen inzette voor de duurzaamheid.

Wocozon

Om ervoor te zorgen dat alle voor zonnepanelen geschikte woningen van SallandWonen zonnepanelen kunnen krijgen, werkt de woonstichting samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon verzorgt de installatie van de zonnepanelen door een erkend installateur en verzorgt ook het onderhoud van de panelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.