Home / archiefcentraal / vvd afschaffen welstandstoets goede stap

vvd afschaffen welstandstoets goede stap

De VVD-fractie van de gemeente Raalte is blij met het voornemen om de welstandstoets voor gewone bouwwerken met ingang van 2016 af te schaffen. “In negen van de tien gevallen was die toets al overbodig. Het leidde vaak tot storende vertraging, onnodige kosten en veel irritatie. Goed dat daar nu een eind aan komt”, zo stellen de liberalen.

De VVD heeft in verleden meerdere malen voor afschaffing gepleit, maar konden daarbij tot op heden geen meerderheid voor vinden. Nu lijkt dat eindelijk te gaan lukken.

De gemeente maakte deze week bekend dat het voorstel tot schrappen van de welstandstoets inmiddels door het college is goedgekeurd. De komende tijd wordt het voorstel ter inzage gelegd, waarna de raad deze in november kan vaststellen. Als alles goed gaat komt de toets dan in 2016 te vervallen.

Lees ook

Drie leuke fietsroutes in de regio

(Advertorial) REGIO – Wij durven te beweren dat Salland een van de mooiste streken van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.