verlaging eigen bijdrage hulp voor iedereen

Inwoners van de gemeente Raalte die vóór 1 april een aanvraag hebben ingediend voor huishoudelijke hulpm komen wel degelijk óók in aanmerking voor verlaging van de eigen bijdrage van 7,50 euro naar 5,00. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente op vragen van VVD-raadslid Emiel Gerner. Aanvankelijk zou die verlaging alleen gelden voor aanvragen van ná 1 april, met als reden dat eerdere aanvragers immers al akkoord waren gegaan met het hogere bedrag.

Voor Gerner was dat aanleiding om opheldering te vragen, waarop de regeling na overleg met het ministerie is verruimd. De kosten van de verruiming kan binnen het budget worden opgevangen en leidt dus niet tot extra kosten voor de inwoners. De korting tot 5 euro geldt overigens enkel in 2015. Daarna geldt voor iedereen weer de wettelijke bijdrage van 7,50 euro. “Het is goed dat deze ongelijkheid is rechtgetrokken”, stelt Gerner.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.