verbreding n35 zwolle wijthmen dichterbij

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het tracébesluit N35 Zwolle-Wijthmen ondertekend. De weg wordt tussen Zwolle en Wijthmen verbreed naar 2×2 rijstroken. Daardoor kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/u. De werkzaamheden starten in 2017.

Minister Schultz: “Met de aanpak van dit traject zorgen we voor een vlottere doorstroming van het verkeer en verbeteren we de verkeersveiligheid. Dit is goed voor de weggebruikers die sneller op de plek van bestemming zijn en goed voor de bereikbaarheid in de regio.”

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de N35 aangesloten.

Ter inzage

Rijkswaterstaat legt het tracébesluit ter inzage van 1 juli tot en met 12 augustus 2015.

Belanghebbenden die hun zienswijze over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerptracébesluit naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van het tracébesluit in de Staatscourant beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het tracébesluit met bijlagen ligt ter inzage op de volgende plaatsen tijdens reguliere openingstijden:

• het provinciehuis van Overijssel (receptie), Luttenbergstraat 2 in Zwolle;

• het stadskantoor van de gemeente Zwolle (infocentrum), Lübeckplein 2 in Zwolle;

• het gemeentehuis van Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen;

• het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 in Den Haag.

Het tracébesluit is digitaal beschikbaar via de site van Directie Participatie: staging2.platformparticipatie.nl/n35zwollewijthmen

Verbeteren N35

De aanpak van de N35 (van Zwolle tot Wierden) is gericht op het stapsgewijs verbeteren van delen van de weg en bestaat uit maatregelen voor de korte en de lange termijn. Belangrijkste doelstellingen zijn het verbeteren van de bereikbaarheid en van de veiligheid. De aanpak van de trajecten Zwolle-Wijthmen en Nijverdal-Wierden zijn gericht op het verbreden van de weg tot 2×2 rijstroken met een maximumsnelheid van 100 km/uur. Voor het wegdeel Wijthmen-Nijverdal zijn er plannen om de belangrijkste knelpunten aan te pakken. Tot slot wordt in Nijverdal een tunnel gebouwd.

Voor meer informatie over het project kijk op staging2.rijkswaterstaat.nl/N35 of bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.